Fem hotell i Norrland

När läget är som det är vet vi ju inte när reserestriktionerna kommer släppa och när vi kommer kunna röra oss utanför vår egen kommun. Anders Tegnell har dock sagt att det ser ut som att vi kommer kunna röra oss inom Sverige till sommaren. Eftersom det verkar bli en hemester för många i år tänkte jag tipsa om boenden i norra Sverige för den som vill upptäcka de nordligaste länen.

Best Western Hotel Gamla Teatern i Östersund

Centralt i Östersund, granne med busstationen, ligger detta mysiga hotell. Eftersom vi ofta är i Östersund, både före och efter vi bodde där, har jag snart bott på alla hotell i stan och det här är min favorit. Fina rum, supertrevlig personal och inte så himla dyrt. Mitt starkaste minne är frukosten, som serverades i ett nersläckt rum med levande ljus.

Vinterstaden är väldigt fin på sommaren också.

Saker du kan göra i Östersund: Besöka Jamtli, Frösö Zoo och Storsjöbadet. Staden har en supermysig stadskärna med många lokala delikatessbutiker. Äta glass nere vid Storsjöns strand. Utflykter mot Jämtlands fjällvärld.

Elite Hotel Mimer i Umeå

Tyvärr bloggade jag inte om det här hotellet när vi hade bott där före jul? Men jag tipsar om det nu i stället. Hotellet är en ombyggd skola med superhögt i tak. Det ligger också hyfsat centralt och frukosten var fantastisk.

Saker att göra i Umeå: IKSU Spa, evenemang, gå på IKEA.. är sånt jag gör när jag är i Umeå. Annars vet jag att de har Gammlia, Bildmuseet och är bra på vegomat.

Bonustips på boende i Umeå: Comfort Hotel Winn. Ett högt hotell som gör att du får utsikt över stan. Bra frukost. Supercentralt läge.

Quality Hotel Skellefteå Stadshotell

Skellefteå är en supermysig och trevlig stad i norra Västerbotten. Här har vi bott på Quality Hotel Skellefteå Stadshotell som överraskade med att ha en fläkt och ett skohorn på rummet. Trevligt läge också.

Saker att göra i Skellefteå: Shoppa! Ursäkta uppmuntring till konsumtion men Skellefteå är en himla trevlig shoppingstad. Min man brukar delta i cykelloppet Kraftloppet. Utöver det umgås vi med folk vi känner om vi är där.

Elite Stadshotellet Luleå

Centralt i Luleå ligger denna pärla med de skönaste sängar jag någonsin sovit i! Det här är också en gammal byggnad med högt i tak, särskilt i frukostsalen. Längtar dit.

Saker jag vill göra i Luleå: Gammelstads kyrkby, åka ut i skärgården och promenera runt i staden. Trivs väldigt bra när jag är här.

Hotell Kebne i Kiruna

Avslutar med det hotell vi bodde på senast. Ett trevligt och litet hotell ett par minuter från Kirunas stadskärna.

Att göra i Kiruna: guidad tur i gruvan, vandra utanför Kiruna och besöka kyrkan. Kyrkan är absolut sevärd.

Kan varmt rekommendera Norrland både på sommaren och på vintern, både för den som bor här och den som bor någon annanstans.

En reaktion på ”Fem hotell i Norrland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.