Veckans matsedel 18/2020

Det är så mycket måndag idag. Det verkar inte spela någon roll hur mycket jag försöker peppa mig själv med att det bara är fyradagarsvecka i veckan, jag vill ändå bara dra täcket över huvudet och somna om. Trots en skön morgonpromenad. Trots ett träningspass med efterföljande dusch. Trots att det fortfarande är en timme kvar tills jag börjar jobba. Så mycket måndag idag.

Nåväl, när man väl är igång brukar det mesta lösa sig. I veckan har jag storslagna planer på saker jag ska hinna göra nu när jag ska jobba mer normalt, alltså mindre än förra veckan. Jag ska sätta vissa blommor i krukor, jag ska deklarera och jag ska fylla i något papper som kommunen ville ha. Jag ska också måla panel på löpande band. Sen är vi lediga på fredag och då blir det sista helgen i stugan på ett tag.

Idag är det ju måndag (som konstaterat ovan) och jag försöker i vanlig ordning komponera ihop en veckomatsedel. Det känns extra svårt i veckan. Jag vet inte varför, men det gör det. Inspirationen är som puts väck. Men… jag börjar väl så brukar det rulla in rätter i samma takt som jag skriver.

Restpytt
Vi inleder veckan med en pytt på rester. Vi har några skivor stekt entrecote som blev över för några helger sedan (och har legat fryst sedan dess). Tinade upp dem häromdagen så jag behöver nog använda dem idag för att de inte ska gå åt. Tänker blanda med matvete, svamp och zucchini tror jag bestämt.

Köttbullar i gräddsås
I morgon har jag tid att rulla egna köttbullar. Eller tid, förresten. Det går väldigt fort att göra egna köttbullar. Inte värt att köpa på affären (även om jag kan gilla industrismaken av köpta köttbullar ibland). Blir på älgfärs tror jag. Och så gör jag en gräddsås och serverar med stekt vitkål. Gott!

Halloumistrogranoff
Snabblagat, och så hade jag tänkt laga detta igår men vi hade så mycket rester från lördagen att vi åt det istället. Smidigt att redan ha allting hemma!

Tapas/kallskuret plock
Det här är ju lagom bra middag när man ska äta sent. Skönt att slippa hålla på och laga, utan bara kunna ställa fram en massa små fat av allt möjligt och äta det man tycker är gott. Det blir väl lite ostar, ölkorvar, lufttorkad skinka (svensk), grönsaksstavar, dipp och gott bröd.

Bakad potatis
Vi tar en middag med bakad potatis tror jag bestämt. Fasen vad gott! Då ska jag bara bestämma vad vi ska ha för röra till.. En curry-kycklingröra brukar inte vara dumt. Hmm, vi får se.

Trerätters middag
Vi har bestämt att vi ska äta trerätters på lördag. Eller någon dag i helgen sådär. Just nu, denna måndag (så fick jag in veckodagen igen), har jag svårt att komma på exakt vad. Gissar att det blir pannacotta till efterrätt i alla fall.

Kikärtscurry
Och så tar vi något enkelt som jag kan på söndag. Blir det mycket rester så är det enkelt att skjuta upp och äta nästa vecka. Det blir bra.

Nu har jag tjugo minuter på mig att författa en inköpslista innan arbetsdagen drar igång. Vi hörs när vi hörs. Ha en fin dag och vecka!

2 reaktioner på ”Veckans matsedel 18/2020

  1. Skönt att försöka peppa sig inför måndagen, även fast att det inte alltid går så bra! Skönt att du bara jobbar framtill torsdag och sedan är du långledig i helgen. Hoppas det blir tre rätter till middag någon dag den här veckan och hoppas du får en fortsatt fin tisdag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.