En lista med frågor till mig själv.

Dags för en lista igen tycker jag! Den här listan hittade hos TravelAnna, som har världens bästa New York-blogg.

1. Vem i din närhet har du varit mest stolt över på sistone?

Hum. Är nog stolt över många just nu. Vår skola och våra elever som fixar distansundervisningen så pass bra. Min man som fixar och donar med allt ännu mer eftersom jag knappt sätter min fot utanför vårt bostadsområde just nu. Av praktiska skäl, inget annat.

2. Vilken är den bästa möbeln i ditt hem?

Sängen, eftersom jag spenderar så många timmar per dygn där. Har fått mycket mindre problem med ryggen sen vi bytte säng, så det är nog viktigt att ha en bra sådan!

3. Om du måste välja: alltid vakna pigg eller alltid vara perfekt trött när du går och lägger dig?

Eftersom jag verkligen lider av insomningssvårigheter i perioder känns det som ett lätt val. Att vara perfekt trött när man ska sova är en GÅVA! Man piggnar ju ändå till efter ett tag om man vaknar trött.

4. Föredrar du februari eller oktober? Varför?

Gillar båda, men eftersom hösten är en favorit gillar jag nog oktober. Krispig luft och med lite tur har vi fortfarande färgsprakande löv kvar i träden. Inte alltid, men ibland. Älskar dock februari också eftersom dagarna då blir lite mer lagom långa efter någon månad med fyra timmars dagssljus. Samt att iskylan brukar försvinna mot slutet av månaden.

5. Vad är något du vill ha, men som du inte nänns köpa?

Nänns? Fick googla ordet, fick det till förmå sig till, eller våga? Aldrig hört förut. I alla fall, just nu en soffa från Norrgavel. Mest för att det är SÅ mycket pengar man ska ut med och jag har inte ens provsuttit en soffa av det märket. Men jag tror också att det är en soffa man har resten av livet, så jag ska nog köpa en. Snart.

6. Beskriv den perfekta mackan

Lite lagom segt bröd, gärna surdegsbröd, med fyllning som ser till att mackan inte är för torr men inte för kladdig heller. Gillar kyckling.

Club Sandwich är en favorit. I min förra stad fanns en fantastisk kycklingmacka gjord i en focaccia. Den går inte att beskriva men den var väldigt god. En speciell sälta som trängde fram.. Mm.

7. Vilken är din största bedrift hittills?

Att ha kämpat mig igenom lärarutbildningen. Men det håller jag på att ha glömt att jag har gjort. Tiden läker alla sår, minnen bleknar osv.

8. Säg tre ställen du förknippar med färgen blå

Fjällen, i alla fall fjällen runt vår stuga. Har så många blå bilder därifrån, särskilt sommartid. Kroatien, för där var allt verkligen blått och turkost när vi var där. Vårt nuvarande kontor som har blå tapeter.

9. Vilken är den senaste komplimangen du har fått?

Att jag kanske skulle kunna vara chef någonstans. Sas visserligen efter att jag själv föreslog att jag skulle bli chef (OBS! Ej rektor, utan chef på ett litet företag med fogliga anställda) så det var nog mest en artig komplimang. Jag blev glad ändå för jag har hybris ibland.

10. Visa tre bilder som gör dig glad

Min lilla familj
Doroteablommor är mina favoriter.
Vi.

11. Vilken låt borde alla ha hört minst en gång?

Out of My League med Stephen Speaks.

12. Vilken film ska alla ha sett?

Här håller jag med Anna som jag snodde listan av: Forrest Gump.

13. Vilken bok bör alla läsa?

Jag läser inte så mycket fin litteratur så det här är en svårare fråga. Jag gillar Den Store Gatsby. Om man vill ha något lite mer moderna tipsar jag om Harry Potter.

14. Valpar eller kattungar?

Valpar så klart!

15. Vilket klädesplagg tror du att dina kompisar förknippar mest med dig?

En kofta över en enkel topp och typ jeans till. Mina nya kollegor tänker nog kjol eftersom jag inte ägde några bra byxor i början av det här läsåret. Min man tänker pyjamas.

16. Vad var det senaste du googlade?

Förutom den här listan och ordet nänns (se ovan) har jag googlat svarta kök. Är så sugen på svarta luckor om vi gör om köket någon gång. Letar begagnade kök, för övrigt. Är just nu superprovocerad över hur kök som inte ens har tio år på nacken läggs ut på blocket med meningen ”perfekt i sommarstugan”. Kanske bara är jag som tolkar det som att köken inte duger att ha hemma, men vi lever verkligen i en sjuk värld som ett tio år gammalt kök bara duger i en sommarstuga. Eller i ett garage, det är också en vanlig mening på blocket. Ursäkta att jag avvek lite från frågan.

17. Och vilken är den senaste Youtubevideo du såg?

En yogavideo från Adriene. Försökte hoppa på hennes majyoga, men har istället inte yogat alls i veckan? Men i alla fall, Yoga for Brainpower hette den videon.

18. Vilken maträtt har du ätit flest gånger i ditt liv?

Tacos, kanske?

19. Beskriv hur du känner för sport generellt i ett ord

Superkul (utom hockey. Sorry, ett ord var det)

20. Ica, Coop, Hemköp eller Lidl?

Handlade på ICA de första 25 åren av mitt liv. Nu handlar jag på Coop för att min syster började jobba där. Hon har slutat men jag orkar inte byta affär igen. Gillar Coops poängsystem bättre än ICAs så det är ju ett plus. De andra affärerna har jag ingen koll på med vänliga hälsningar tjejen från landet.

21. Vilken person har betytt mest för ditt skrivande?

Ja du. Jag började ju skriva böcker för att jag läste Kitty och Tvillingarna, så någon industriförfattare bakom de succéerna? Marian Keyes som skriver så fantastiskt. Moa DeBruin för att hon en gång befann sig i samma fas som mig i skrivandet. Nu har hon dock färdigställt sin bok och ska debutera i höst, så hon sprang ifrån mig kan man säga.

22. Vilken är din favoritväxt?

Just nu: Aloe Vera eftersom den kräver så lite. Utomhus: Pioner. Sommarblommor: Doroteablommor.

23. När ska du dricka vin nästa gång?

En solig sommardag kanske jag tar ett glas rosé. Det enda vinet jag dricker. Billigt rosé som inte är gott till mat är min favorit.

24. Vad är du sugen på just nu?

Att sova. Matmässigt: ingenting. Åt ett äpple för två timmar sedan, och så middag någon timme innan det. Är generellt lite sugen på en burk Ben & Jerry.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.