Alla bloggar jag följer

Så här i tider då vi spenderar betydligt mer tid hemma tänkte jag att det kanske är kul med tips på saker att läsa? Jag tipsar ju om böcker med jämna mellanrum, och det finns det fler som gör. Annat som går att läsa är bloggar, och fördelen med en blogg är att den uppdateras ofta. Många gånger uppdateras den varje dag. Tänkte därför dela med mig av alla bloggar jag följer så kanske du hittar någon favorit. Här kommer de, i bokstavsordning!

Angelica Lagergren skriver om sitt vardagsliv. Hon lever i en bonusfamilj med sina två barn och sin sambos två barn. Dessutom jobbar hon som influencer och har nyligen startat ett nytt företag med fokus på att vara doula. Driver Tvillingpodden tillsammans med sin syster Jessica.

Bara brittiskt är en reseblogg med fokus på .. Storbritannien / England. Kanske allra mest på York och Cornwall, men England i allmänhet. För mig som är tokig i England är det här en supertrevlig blogg.

Bokblomma är kort och gott en bokblogg. Kul om man gillar böcker och kanske vill ha lite tips på nya författare.

Bossbloggen är intressant om man är intresserad av ledarskap. Jag gillar också att man blandar inlägg om att leda arbetet på en arbetsplats med inlägg om företagande och så lite personliga inlägg från bloggens ägare Clara.

Carin H Brander är betydligt mer aktiv på sin Instagram men har också en blogg. Skriver mycket om en enklare och hållbarare vardag. Både miljömässigt hållbar men också hållbar för att orka med.

Egoina, eller Regina som hon heter egentligen, är en av Sveriges största och känns också väldigt genuin. I hennes blogg blandas högt och lågt och den är så välskriven. Det märks att hon tycker om att skriva. Hon är dessutom utbildad inom marknadsföring, har jobbat på Bluebox men här nu bytt till ett företag som verkar väldigt mån om sina anställda. En favorit, helt klart!

Grön i Åbo är en finlandssvensk blogg med miljöfokus. Tycker så mycket om tonen i den skrivna texten här. Får en del tips på hur man kan göra gott för klimatet också.

HanaPee, eller Hanna Persson, som hon heter har också en blogg. Men hon är mer aktiv på Instagram. Driver två bra poddar, Hanapees otroliga podcast och Gott Folk. Har också ett eget produktionsbolag och har tidigare jobbat som programledare på SVT. Humor och opolerat är ledorden just i bloggen.

Hannas Krypin är en personlig blogg med fokus på träning och hälsa. Älskar dock det genuina och mänskliga i Hannas blogg. Hon är öppen med att det inte är kul att träna alla dagar trots att hon älskar träning, till exempel. Det inspirerar mig mer än någon som glatt kör tre kräkspass om dagen med någon ”peppig” hashtag till. Det är en del vardagsliv också, skrivet med en trevlig ton.

Happily Ever After är nog den blogg jag har följt längst. Jag minns så väl att jag började följa den under hösten 2008 när jag egentligen skulle jobba med mitt projektarbete på gymnasiet. Evelina bloggar fortfarande, men mer sällan. Det här är en ganska stor blogg med vardagsfokus, just nu mycket familjeliv.

Hej hej vardag började med roliga illustrationer kring småbarnslivet men bloggen handlar numera om lite blandade saker. Fortfarande är fokus på vardag och föräldraskap med lite olika fokus. Ibland skrivs intressanta debattinlägg, ibland roliga inlägg och ibland bara någon vardagsbetraktelser. Trevligt är det! Louise har också podden Momsplaining tillsammans med Knivlisa. Den handlar om föräldraskap och är jätterolig även för den utan barn.

Jennifer Sandström kommer från början från Gällivare men bor nu i Finland. Utanför Helsingfors om jag har förstått det rätt. Bloggar om resor, företagande, bloggande och sökmotoroptimering.

Jessica Lagergren bloggar mest om vardagslivet med två barn, hus och sambo. Är den andra halvan av Tvillingpodden tillsammans med sin tvilling Angelica.

Johanna Kajson är Sveriges första och mest kända bröllopskoordinator. Bloggar mest om sitt vardagsliv. Familjeliv inhus, känns det igen? Också en del om kronisk smärta och att vara egenföretagare.

Linnéas Skafferi är en matblogg som uppdateras regelbundet. Fina bilder och hälsosamma recept. Det känns ofta modernt också. Tips, tips!

Lisa Bjärbo är författare för barn och unga. Tyvärr uppdaterar hon inte bloggen så ofta längre men den handlar om skrivande och om hennes böcker.

Moa Larsson är en ganska ny bekantskap som jag hittat via en facebook-grupp för bloggare. Älskar sättet hon skriver på. Här är det mycket text, vilket jag gillar. Handlar kom livet i nyköpt hus och familjelivet. Här också. Börjar vi ana ett mönster?

New York – My bite of the Big Apple är en blogg bara om New York. Oftast. Det smyger in någon annan resa Ibland, men det allra mesta handlar om New York.

Orsakullan är också en vardagsblogg som jag gillar. Här hittar man mycket secondhand vilket jag tycker är trevligt. Och så vardagslivet på det.

Sandra Beijer behöver knappast en närmare presentation. En av Sveriges största bloggare. Hon är författare också, samt har en blogg som påminner om ett proffsigt magasin.

Sara Bäckmo odlar och inspirerar till odling. Även om jag bara förstår ungefär hälften av det hon lägger ut, och hon odlar i en helt annan zon än mig så informationen är halvt oanvändbar för mig gillar jag ändå hennes informativa inlägg om hur en odlar olika saker.

Saras Eviga är en blogg om hållbarhet, miljö och hälsa. Egentligen följer jag mest kontot på Instagram men har lagt till bloggen i mitt flöde ändå.

Spiderchick drivs av Moa som är en av våra första, stora svenska bloggare. En humorblogg, från början helt renodlad med humor, men nu med lite blandat innehåll. I höst ger hon ut sin första bok också!

Therese Wickman började jag läsa efter att ha deltagit i Johanna Kajsons julkalender för något år sedan. Hon har en sån blogg som jag gillar, nämligen med långa texter. Tycker liksom om att läsa. Ska man skriva kort kan man posta på Instagram tycker jag. Hon skriver om sin vardag som ensamstående trebarnsmamma.

Angelica Renhuvud hittade jag också via Johanna Kajsons julkalender. Det här är en liten blogg som handlar om livet som utlandssvensk småbarnsmamma på Irland. Välskriven, och jag tycker att det är intressant att se hur det är att bo i andra länder än Sverige.

UnderbaraClara står sist på listan, men är verkligen inte den sista bloggen jag läser. Här är också en bloggveteran som i mångt och mycket har samma perspektiv som mig eftersom hon bor i glesbygd i Norrland. Sen lever hon ett liv som jag inte vill leva, med jordbruk till exempel, men det ger inspiration till vad som går att odla på våra breddgrader och hur man gör.


Puh! Det här har tagit tiiid att skriva. Jag har suttit i flera omgångar och påtat med ord och länkar. Därför hoppas jag att du hittar tid att klicka på något du gillar.

En reaktion på ”Alla bloggar jag följer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.