vecka 20/2020

Godmorgon!

Jag har inga planer kring mat den här veckan så jag hoppar veckomatsedeln. Jag åkte och handlade hundmat igår och då handlade jag också några kampanjvaror, mjölk, ägg och frukt samt lite sånt som jag vet att vi brukar laga mat på ibland så tanken är väl att vi ska lyckas på något vis utan plan. Får se hur det går! Istället för matsedeln blir det lite blandade tankar kring veckan som kommer.

Idag är jag extra tacksam över att jag börjar jobba lite senare på måndagar. Tyvärr har majljuset nått mig så jag har inte lång sovtid om nätterna nu. Hela förra veckan vaknade jag vid fyra-femtiden och nu har jag börjat ha svårt att somna på grund av ljuset. Det är ju inga problem när man är ledig, som igår när jag kunde sova en stund efter någon timme, men det är jobbigare när man ska jobba en hel dag. Men då är det skönt med en lugnare morgon. Om en månad blir det bättre, då är det nästan sommarlov.

Jag hade egentligen tänkt träna på morgonen men jag vaknade med ett kilo grus i varje öga. Insåg att jag nog sovit fem timmar. Ursäkta alla småbarnsföräldrar, jag förstår att det här är provocerande för ni sover aldrig. Men jag var TRÖTT. Det fanns inte på kartan att träna då. Istället förlängde jag Baloos morgonpromenad, och så har jag bytt lakan i sängen, sorterat smutstvätt och fått igång en tvättmaskin. Det känns ändå bra.

Planer för veckan? Fem arbetsdagar. Vi ska montera ihop och hänga upp badrumsinredning. Det vore superkul om rörmokaren hann hit men helt ärligt tror jag inte det. När vi har gjort allt som vi/jag kan göra i badrummet ska jag påbörja någon form av vårstädning här hemma. Huset har verkligen förfallit under mars/april då vi var borta varje helg. Jag ska börja i köket tänkte jag. Torka ur kylen, städa ugn och mikro, torka lite överallt. Plocka ihop allt SKRÄP som samlas i högar i just köket. Ja, och så ska jag jobba lite ibland sådär. Har en del uppgifter som behöver bedömas.

Snön ligger fortfarande ganska tjock på gräsmattan. Hoppas att snötäcket ska ha minskat till hälften innan veckan är slut. Ska vi säga så?

Önskar dig en en fin vecka med en bild på mig själv från en dag då jag hade borstat håret och inte hade en matkasse under varje öga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.