Maj 2019

Hej hej! Idag är det en röd dag, vi är lediga och allt känns härligt. Här i bloggen tänkte jag att vi kunde se tillbaka på hur månaden maj var förra året. Det jag själv slås mest av när jag går igenom arkivet är lugnet som på något vis genomsyrar alla inlägg. I maj förra året hade jag jobbar halvtid i fyra månader och jag gläds åt att se att jag gjorde så många saker som inte var jobb. Det är mitt livs bästa beslut att dra ner på takten efter 8-9 år av stress. Här är några andra viktiga händelser i maj månad.

Skrivande

Maj handlade mycket om skrivande. Jag läste en kurs i journalistik så jag skrev så klart till den. Jag hade också ute en fackbok hos olika förlag. Det blev ingen utgivning av den, men jag fick en positiv refusering, som stärkte mig i mitt skrivande. Jag började också om med ett skönlitterärt manus i maj förra året. Jag tror att det hade kunnat vara klart nu om det inte hade varit för Corona och hemmajobb med distansundervisning. Jag vill helt enkelt skona kroppen från att sitta framför datorn 16 timmar per dygn.

Positivt med negativt besked
Lediga dagar

Morfar

I maj förra året gick min morfar bort, 91 år gammal. Det var lika väntat som oväntat, som jag tror är vanligt när de är gamla och inte så krya. Jag skrev ett litet inlägg om det. Tyckte att det var svårt att sätta ord på känslorna. Mest saknar jag nog min morfar som han var innan han blev så sjuk som han var sista åren.

Morfar

Ett till hus

Min syster och sambo flyttade till hus i början av maj förra året. Endast fem minuters promenad hemifrån oss. Är så glad för det! Plus att det är ett jättefint hus de har fått tag i. I alla fall, i maj förra året var vi en del där och hjälpte till. Mest F, som flyttade fönster och öppnade upp för altandörrar. Jag hjälpte till att spackla och tapetsera.

Ett foto i timmen – första maj
Spackla, slipa och spackla lite till

Listor och intervjuer

Jag fyllde bloggen med en massa listor under maj månad förra året. Jag känner att jag gör lite samma nu. Jag tror att det är för att maj är en månad då det är svårt att hitta bra bloggmaterial. Snön håller på att smälta bort, huset ser ut som ett bombnedslag efter att vi har varit borta så mycket under mars och april samt det är mycket på jobbet. Då är listor bra bloggmaterial.

En kort blogglista
Fyra favoriter i vardagsekonomin
Intervju med mig själv
x frågor till mig själv

3 reaktioner på ”Maj 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.