Skrivkramp?

2020 skulle bli så mycket som nu inte kommer bli av. Så snabbt det går när världen lamslås av en händelse, som ett virus i det här fallet. Helt plötsligt blev alla planer inställda. Vi skulle åka tåg till Italien, vi planerade att bjuda in till gemensam 30-årsfest under sommaren och framförallt skulle det här bli mitt skrivår. Jag skulle bli klar med min vuxenroman, redigera den ett varv, skicka iväg till förlag och helst hinna få ihop en ungdomsbok också.

Allt har fått stryka på foten, men det som grämer mig mest är skrivandet. För det finns ingenting i den här pandemin som säger att jag inte kan fortsätta skriva, egentligen. Jag valde avsiktligt att ta en paus från just skrivandet när fjärrundervisningen blev ett faktum. Jag förstod att efter en hel arbetsdag framför datorn var inte en skrivtimme i samma ställning det som min kropp behövde. Jag tror att det är klokt så här i efterhand, men det har grämt mig lite att jag tappat så mycket skrivtid.

Vi har de sista lektionerna under måndag och tisdag, sen är det friluftsdag och skolavslutning. Efter det tänker jag att jag kommer ha betydligt mer tid till skrivandet, och kroppen kommer vara förskonad från skadliga arbetsställningar. I sommar ska jag skriva massor. Min största fundering är om jag ska skriva klart det jag har påbörjat eller om jag ska lägga krutet på att få klart det påbörjade. Mest logiskt är så klart att avsluta något, så kanske är det där jag satsar.

Bloggen har också fått stå tillbaka i vår. Inspirationen har varit låg och det faktum att det har varit pandemi har gjort att vi inte har gjort så mycket. Jag tror också att det har spelat in att vi valde badrumsrenovering i vår, eftersom mycket fokus har varit där. Det ger inte så mycket material till bloggen. I sommar räknar jag dock med att vara tillbaka här också. Jag planerar att skriva två inlägg om dagen, precis som förra sommaren, under min semesterperiod.

Så, jag vet inte om det här är skrivkramp direkt, men någon form av skrivtorka har jag drabbats av. Nu peppar jag för att det ska bli annorlunda från och med … torsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.