Hallonkaka – god och enkel att baka

Förra helgen tänkte jag försöka baka något till fikat. Jag hittade ett paket hallon i frysen och efter lite funderande fick det bli en hallonkaka. Så enkel och så god att göra. Jag använde ekologiska hallon och lät bli att sockra dem, men tycker man att det är för sura antar jag att man kan strö lite extra socker över bären. Syran bryter dock av bra mot det söta i denna kaka!

Hallonkaka (en form)

Du behöver:

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
225 gram hallon
100 gram smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader (vilket i min ugn betyder 200 grader). Smörj en form med avtagbara kanter. Vispa ägg och socker tills det bli vitt och pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och häll ut i formen. Fördela hallonen jämnt över kakan. Ta en osthyvel och hyvla tunna skivor av smör överst på kakan. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter.

Servera med vispad grädde!

3 reaktioner på ”Hallonkaka – god och enkel att baka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.