Sommar redan nu

Jag vet inte hur det ser ut i andra delar av Sverige, men här där jag bor är det sällan sol och värme i juni. Det kan vara någon enstaka dag, men sedan har vi temperaturer som kanske är mellan tio och femton plusgrader och väldigt ofta kalla vindar och/eller regn. Så i år är jag i chock. Nu har vi haft varmt och fint hela den här veckan!

Jag har nästan-bränt mig på axlarna och i nacken. Vi tackar oss själva för att vi köpte en portabel AC i vintras, för den gör att vi kan kyla ut sovrummet så det går att sova på nätterna. De senaste dagarna har vi lagt en massa krut på att få i ordning baksidan för sommar. Det brukar inte vara någon brådska att få fram utemöbler och sätta upp tyget på paviljongen, men i år stod vi helt plötsligt utan både och när sommaren kom. En märklig känsla.

Jag har badat idag! Ett kort dopp som kanske hade blivit längre om vattnet hadef känts fräschare. Alltså, det var nog inte förorenat men det flöt runt barr och sanden från botten rördes upp i virvlar jag inte är van vid. Men ändå. Det är den 14 juni och jag har tagit årets första dopp! Jag ska inte säga att det aldrig har hänt för när jag var barn hade man ju en annan tanke, men det har då aldrig hänt sedan jag blev tonåring. Förra året badade jag i slutet av juli första gången, och jag är faktiskt inte någon badkruka.

Vi packade lunch – en pastasallad som kändes så mycket mellanstadiets sommarlov för mig – och åt på en handduk vid vattnet. Baloo låg i skuggan, vi bara vilade och så blev det ett dopp! När mina badkläder torkat igen åkte vi hem och åt glass i skuggan under paviljongen. Hur mysigt som helst. Nu är det snart dags för middag. Det blir färdigmarinerat kött och köpt potatissallad, för det är så varmt att jag inte vill ha igång varken spis eller ugn.

Vilken helg! Och vet ni? Nu är det bara tre arbetsdagar kvar innan min efterlängtade semester. Vi kom fram i år också.

En reaktion på ”Sommar redan nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.