Midsommarhelgen 2020

I år har vi spenderat långhelgen i fjällen. Det har varit sommarvärme, vilket är chockerande i sig, och kontraster i landskapet. På sjön nedanför stugan låg en del is kvar, och här och där, i skuggigare partier, fanns snödrivor.

Vi har både hunnit göra massor och hunnit vila. Jag har krattat massor. Hade helt förträngt vilka mängder av löv som blir på tomten. Men jag fick undan det värsta så det blev fint. Har också känt lugnet i själen. Är så tacksam över att ha ett ställe dit vi kan åka för att ladda batterierna.

Vi har också hjälpt mamma och pappa att lägga nytt golv och ordnat med några andra småsaker. På midsommarafton bjöd mamma på middag. Grillmiddag och jag hade gjort en enkel jordgubbsefterrätt.

Ska dela receptet här på bloggen så jag hittar åt det nästa gång jag ska baka. Den blev god, men jag var lite besviken över att jag inte fick tag på färska jordgubbar. Var inne i fyra affärer men det var antingen slut, skruttiga bär eller jordgubbar från Nederländerna. Men jag hörde att det var brist i år så jag tog det med lite ro.

Nu är vi hemma igen. F jobbar ju ett par veckor till men jag är ledig. Jag har gått ett varv i trädgården och ser till min förvåning att det har växt så det knakar i trädgården under de här dagarna. Jag var mer orolig för att det skulle torka bort på grund av värmen och ingen som vattnade men det verkar må ganska bra ändå. Jag ska visa i veckan!

Vi avslutade kvällen med ett dopp som kylde ner mig avsevärt. Tänker att det blir kvällsdopp alla dagar den här veckan, så sover man bättre sen!

Hoppas att du har haft en riktigt fin helg!

En reaktion på ”Midsommarhelgen 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.