Veckans matsedel 26/2020

Då var det måndag igen och dags för en ny matsedel! Det ska fortsätta vara ordentligt varmt hela veckan vilket betyder att jag verkligen inte har lust att lägga mycket energi på matlagning. Framförallt vill jag slippa starta spisen eller ugnen eftersom det både innebär att jag får stå och svettas vid den och att köket värms upp ännu mer än nödvändigt.

Med tanke på värmen har jag inte så många planer för veckan. Idag ska jag fixa några praktiska saker (elavtal och sånt tråk) samt handla och kanske åka bort med källsortering. Jag ska komma igång med träning och yoga igen samt skriva, skriva, skriva. I helgen har vi något roligt inplanerat, men mer om det när det är dags.

Så, mat då? Femtio varianter av sallad tänker jag. Något sånt här:

Kikärtswraps
Kikärtor, fetaost och avokado är grunden i den här rätten. Det hackas i bitar (inte kikärtorna då) och blandas ihop. Äts i tortillas tillsammans med skivade tomater, svarta oliver och röd lök. Jag brukar göra en tzatziki till men den här gången tror jag att jag väljer att mixa avokadon till en sås istället.

Vegetarisk smörgåstårta
Va? Ska hon göra smörgåstårta mitt i veckan? Ja, det tror jag att hon ska. Hummus, avokado och cream cheese är viktiga delar i den här smörgåstårtan som jag tidigare bara har fantiserat om.

Tapas
Blandat, kallt, småplock får vara middag en av dagarna i veckan. Ingenting som behöver stekas, kokas eller gratineras ska ätas under de här dagarna.

Sallad
Så plockar vi ihop eventuella rester och blandar grönsaker och äter upp som en sallad. Gott!

Grillade hamburgare
Vi har ett par vegoburgare i frysen. Förutsatt att det inte blir grillförbud så kör vi dem på grillen och äter som fredagsmiddag.

Sen orkar jag inte planera längre än så. Vad äter du när det är så här varmt ute?

2 reaktioner på ”Veckans matsedel 26/2020

  1. Hoppas värmen hittar hit då med. Men visst vill man slippa spisen när det blir så varmt. Tapas var länge sedan jag åt men så gott! Sallad är ju perfekt i värmen med 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.