Resplanen, dag 1-5

Idag skulle vi ha gett oss iväg på ett tågäventyr i Europa, med Italien som huvudmål. Vi skulle resa med tåg till Verona och sedan besöka några olika platser i norra Italien innan vi skulle ta tåget hem från Milano. Bara man hör orden norra Italien får man ju lite gåshud just nu på grund av det som hänt där, och resan har vi så klart ställt in. Jag tänkte att jag ändå kunde dela med mig av hur planen för vår resa såg ut. Någon kanske är intresserad!

Dag 1 – till Stockholm

Idag, första dagen, var planen att ta sig till Stockholm. Tyvärr visade sig det nästan vara det allra svåraste med hela resan (hur kan det vara så?!?) då vi bor i tåglöst land. Men, jag kom fram till att det enklaste blev att ta bussen till Östersund, hänga där i några timmar och sedan ta kvällståget till Stockholm. Då skulle vi vara framme vid 23-tiden på kvällen. Jag hade bokat en natts boende på Comfort Hotel Xpress, så tanken var att vi skulle sova där helt enkelt.

Dag 2 – Stockholm – Köpenhamn – Hamburg

Dag två skulle vi stiga upp riktigt tidigt och åka vidare från Stockholm. Eftersom det görs arbeten kring getingmidjan i Stockholm skulle vi i vår biljettbokning fått en biljett med pendeltåget till Stockholm Södra, och därifrån åka med SJ till Köpenhamn. Tåget skulle gå redan före klockan 6 på morgonen. I Köpenhamn skulle vi hinna äta lunch och sedan ta oss vidare till Hamburg, för att äta middag. Halv nio på kvällen skulle vi befinna oss på nattåget genom Tyskland.

Dag 3 Innsbruck – Verona

Innsbruck. Bild: Pixabay.

Den tredje dagen skulle vi vakna upp i Innsbruck i Österrike! Eller, jag tror att vi hade vaknat lite innan eftersom tåget ska vara framme kvart över nio i Innsbruck. Här stannade vi i två timmar. Förhoppningsvis hade vi kunnat gå en sväng och titta på något trevligt här under den tiden. Det verkar vara väldigt vackra hus i den här staden. Vid lunchtid var det dags att hoppa på tåget som tar oss över landsgränsen till Verona!

I Verona hade jag bokat en lägenhet via Air B’n’b. Vi skulle kunna checka in där, och sedan göra något litet på kvällen. Till exempel en park, bro eller byggnad man kan titta på. Och så äta middag, så klart!

Dag 4 Verona

Den fjärde dagen borde vi vakna upp i samma stad som vi somnade i. Dagen var tänkt att ägnas åt turistande. Julias balkong känns som ett måste, men det finns så klart andra sevärdheter som vi också skulle försöka hinna med under denna heldag i den vackra staden. På kvällen skulle vi äta middag sent och sen gå tillbaka till den hyrda lägenheten för att sova ytterligare en natt i Verona.

Julias balkong, Verona. Bild: Pixabay.

Dag 5 Verona – Malcesine

Den femte dagen skulle vi ta det lite lugnt på morgonen och sedan försöka ta oss vidare till Malcesine, vid Gardasjön. Det hade jag inte hunnit kolla upp så noga men det ska gå lokala bussar med jämna mellanrum. En snabb googling nu visar att det tar drygt två timmar med buss, så det är ingen lång resa. Där hade jag bokat hotellrum och tänkte mig att eftermiddagen skulle ägnas åt bad och att utforska själva Malcesine.

Malcesine. Bild från Pixabay.

Det var de första fem dagarna av vår planerade tripp. Det kommer fler inlägg med de följande dagarna. Nästa inlägg blir på fredag!

7 reaktioner på ”Resplanen, dag 1-5

  1. Det där hade ju blivit en superkul resa! Jäkla Corona som satt stopp för allt kul 😔 Hoppas ni får möjlighet att göra er resa längre fram, när allt lugnat sig 🥰

  2. Så tråkigt med alla planer & resor som blir inställda/avbokade även om man förstår varför… hoppas ni får komma iväg på denna resa en annan gång för det låter riktigt härligt 🙂

    1. Ja, det är trist, så klart. Samtidigt vill jag helst inte träffa en massa folk just nu så det blir verkligen tudelat som du säger..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.