Resplanen dag 6-11

Idag kommer fortsättningen på vår resplan för Italienresan som blev inställd på grund av allt som händer i världen just nu. De första fem dagarna hittar du här om du behöver fräscha upp minnet lite. I den här delen börjar vi med resans 6:e dag och tar oss hela vägen hem igen.

Dag 6 Malcesine

Den sjätte dagen skulle vi ha vaknat upp i Malcesine, den lilla byn längs Gardasjöns östra sida. Planen för dagen var faktiskt att åka med en linbana upp på någon topp och vandra lite. För att bryta av. Och beroende på hur lång tid det hade tagit hade jag gärna badat lite mer. Ätit middag på något mysigt ställe. Tittat på den fina lilla staden.

Dag 7 Malcesine – Sirmione – Milano

Jag har inte undersökt saken så noga, men tanken var att åka båt från Malcesine till Sirmione så tidigt som möjligt på morgonen den sjunde dagen. Jag är ganska säker på att man kan åka båt till Limone annars. Hur som skulle det bli en dags turistande i den lilla staden och sedan vidare resa till Milano på kvällen, där jag föreställer mig att vi skulle vara framme ganska sent på kvällen.

Dag 8 Milano

En dag till att turista ordentligt i Milano. De har bland annat en känd katedral att titta på, men jag gissar att typ allt i Milano är vackert.

Dag 9 Milano – Zürich

På förmiddagen dag nio skulle vi sätta oss på ett tåg mot Schweiz och staden Zürich. Tanken var att få ihop 6-8 timmar i den staden, vilket väl är lagom för att hinna titta på saker och kanske köpa med sig färdkost för hemfärden. På kvällen skulle vi gå ombord på nattåget som skulle ta oss tillbaka till Hamburg.

Dag 10 Hamburg – Köpenhamn – Stockholm

En dag som bara skulle gå åt till att åka tåg, men vi skulle lyckas ta oss tillbaka till Stockholm. Förutsatt att inga förseningar skulle uppstå.

Dag 11 Stockholm – Östersund och hem igen!

Den elfte dagen var fullt fokus på att komma hem. Vi skulle ta ett tåg med en anslutande buss som skulle ta oss hela vägen hem. Förmodligen skulle vi vackla in på busstationen här hemma trötta, nöjda och lite mätta på allmänna färdmedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.