Veckans matsedel 32/2020

Då var vecka 32 här. Idag börjar F jobba igen efter fyra veckors ledigt. Jag är glad och tacksam över att vara ledig i två veckor till. Inser nu när jag sitter och skriver detta att jag måste ordna med en ny kalender för nästa läsår. Har helt förträngt att jag kanske ska jobba igen, haha.

Nåväl. Under semestern har jag skrivit listor med fjorton maträtter och handlat, sen har vi ätit det som vi har varit sugna på den dagen. Ett ganska avkopplat sätt att ordna med maten tycker jag. Ska försöka anamma den mer här i höst. Då kanske vi inte behöver använda bilen lika mycket (storhandla två gånger i månaden istället för fyra) och det kanske inte blir lika tråkigt, haha. Jag har verkligen haft en dipp när det gäller planera, handla och packa in i kylskåpet hemma senaste månaderna, så vi ska nog prova det.

Veckans maträtter hör till en lista som jag skrev förra veckan. Här kommer de på rad.

Quorn i currysås med ris
Vi inleder veckan vegetariskt. Jag testade detta en gång före sommaren och det blev så gott! Mer curry, gul curry, är en känsla jag burit sedan dess. JAg gissar att jag slänger ihop en sallad till också. Kanske med mina egna salladsblad som äntligen växt upp?

Palt
På tisdag tänker jag koka palt. Har köpt hem potatis och stekfläsk, hoppas att jag har kornmjöl men det borde jag ha eftersom jag nästan aldrig använder det. Blir härligt att ha tid till matlagningen!

Gnocchigratäng
Vi fortsätter vegetariskt, med en gratäng som har gnocchi som bas. Gjorde den i stugan senast och tycker verkligen att den blir så god!

Pasta med rostade tomater och vita bönor
På torsdag kör vi en annan vegetarisk klassiker här hemma. Körsbärstomater som skärs i halvor och rostas i ugnen tillsammans med en burk avrunna vita bönor. Alltihop toppat med rosmarin. Serveras med nykokt pasta. Mums.

Lax med ugnsstekta rotsaker
På fredag lyxar vi till det med lax. Jag tänkte kasta in några morötter, rödbetor och kanske potatisar på en plåt, bara. Steker laxen, serverar med en sås. Enkelt men ändå så lyxigt.

Rödbetsbiffar med klyftpotatis och limesås
Det här är faktiskt så gott att det kan få platsa som lördagsmiddag. Fiberhusk och jordnötter är hemligheten bakom dessa framgångsrika biffar. Mmm.

Auberginepasta med mozzarella
Veckan kommer avslutas med en vegetarisk pasta där aubergine får puttra i en tomatsås och blandas ut med mozzarellaost, samt pasta formad som fjärilar.

Fem av sju vegetariska känns ändå rimligt med tanke på hur mycket kött vi ätit under semestern.

Vad lagar du i veckan?

En reaktion på ”Veckans matsedel 32/2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.