Fler tankar om Corona

Det har gått i runda slängar fem månader sedan Coronaviruset kom till Sverige. Efter kraftiga utbrott under mars och april har vi nu ett lugnare läge med få dödsfall per dag och inte alls lika många inskrivna på intensivvårdsavdelningar. Vi kommer få leva med viruset och restriktioner ett tag till, men det känns lite lugnare just för tillfället.

Förutom det tragiska med sjuka anhöriga, som kanske till och med avlider, tänker jag att vi är många som fått ge upp saker som varit viktiga för oss. Med det inte sagt att vi gett upp det viktigaste, men man måste ju ändå kunna få sörja att saker inte blev som det tänkt. Jag tänker på barnfamiljer som fått ställa in en resa de kanske sparat till i flera år, årets studenter som fick ett minst sagt annorlunda studentfirande (som kanske blev bra ändå) och par som skjutit upp sina bröllop.

För min och vår del handlar det om att fylla jämnt. Vi har förstås fått fortsätta fylla år, det har inte tagit ifrån oss, men att fira blir annorlunda. Eftersom vi båda fyller 30 i år hade vi planerat en gemensam fest under sommaren. Mest troligt nu på lördag, haha. Det blir inte av eftersom vi ville bjuda många på samma gång, vilket inte känns direkt okej just nu.

Det känns tråkigt eftersom vi nästan aldrig firar något eller har stora fester. Senast var vårt bröllop för 6 år sedan, så jag hade verkligen sett fram emot att få bjuda in till fest igen. Vi överlever dock. Kanske får vi fira ordentligt när vi fyller 31 eller 33 istället. Det kommer bli bra. Men man kan väl få tycka att det är tråkigt i alla fall?

Hösten närmar sig. Om några månader är det min mans tur att fylla år. Just nu planerar vi för ett uppdelat firande när han fyller år. Hoppas att det går att genomföra, men om inte överlever vi det också. Vi blir ledsna ändå. Det måste vara okej att vara ledsen över att saker inte blir som det var tänkt, även om det finns de som har det värre. Om sju år kommer inte det här spela någon roll, men just nu känns det tråkigt och det måste få vara så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.