Veckans matsedel 35/2020

Hej igen måndag! Nu är det dags för en ny arbetsvecka igen. Varje gång jag börjar jobba förundras jag över hur snabbt det går att anpassa sig. Haha. Nåväl, jag behöver nog en vecka till innan jag har glömt att jag har varit ledig. Kanske ännu mer.

Planer för veckan? Komma ihåg att ställa ut soptunnan, dricka bubbel och … Eh, ja. Promenera varje kväll, sätta träningsrutiner för hösten. Så spännande är den här veckan just nu.

Jag har tänkt ut fem middagar den här veckan. Vi får väl se vad vi är sugna på närmare helgen, men de fem vardagarna har jag tänkt ut i alla fall. Så här:

Zucchinibiffar med bönsallad
Vi inleder köttfritt. Jag tänkte utnyttja min lilla squashplanta och försöka få ihop biffar från egenodlade frukter. Vi får väl se om det finns tillräckligt ikväll när jag ska skörda lite, haha. Serverar med en sallad gjord på bönor, tänker att vi får i oss proteinet där.

Fiskgratäng med broccolimos
Vardagsklassikern. Går fort att göra och blir mycket mat. Man får i sig broccoli. Det borde inte kunna bli bättre.

Kycklingklubbor med rödkålsgratäng
Nästa vardagsklassiker. Jag har ett halvt huvud med rödkål i kylen som jag tänkte göra upp innan det blir dåligt. Kycklingklubbor brukar också blir bra när man lagar dem i ugnen.

Rester
Haha, okej, det här är inte ens en maträtt, men jag tänkte i alla fall att vi ska ha en dag då vi äter eventuella rester alternativt tar en färdig matlåda ur frysen.

Rödbetsbiffar med sallad
Fredagsmiddag den här veckan blir alltså biffar gjorda på rödbetor. Älskar dessa, ska dela receptet någon gång, för de blir så bra. De är godast med lime- och honungssås till, och i veckan tänkte jag nog bara göra en sallad till, men det är jättegott med klyftpotatis också.

Ja, så ser det ut denna vecka. Det kändes inspirerande när jag skrev den men nu kändes det lite tråkigt. Vi får se. Maten är redan köpt så vi kommer äta detta, så klart.

Vad äter du i veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.