Friyay

Godmorgon fredag!

Det blev lite annorlunda den här veckan. Jag har varit hemma med halsont. Det enda symptomet och inte ens särskilt kraftigt, men på grund av ni-vet-vad behöver man ju vara hemma. Läste en massa hos Folkhälsomyndigheten att vid milda symptom som gått över på ett dygn behöver man inte testa sig men man skulle ändå vara hemma två dagar till.

Sen blev det så att jag ringde och rådgjorde med en sjuksköterska och kom fram till att jag skulle göra ett självtest så att jag vet om jag kan gå och jobba på måndag. Så då gjorde jag det igår. Tyckte att det var väldigt enkelt, men det är ju ändå lite svårt att veta exakt hur man ska göra när man inte är sjukvårdsutbildad. Ska få svar inom 48 timmar, så jag hoppas på det och att svaret är negativt då.

Jag vet inte om det framgick i början av texten men jag har alltså varit väldigt pigg under de här dagarna. Det gnager i prestationsprinsessan att vara hemma när man mår så bra, men det är bara att försöka tugga i sig. Istället har jag tvättat kläder, städat och hållit på med diverse pappersarbete som bara blir liggande annars. Och redigerat bokmanus! Har äntligen läst igenom hela manuset och börjat gå in och ändra i texten. En sån kul process det är. Det är ju förstås extra kul eftersom jag ändå känner att det jag har skrivit i det stora hela är ganska bra. Ursäkta självskryt, men jag har inte haft framme skämskudden när jag har läst. Självklart har jag hittat några luckor i berättelsen och allt flyter inte så som jag skulle vilja, men i stort så. Ja. Hoppas vara klar till årsskiftet så jag kan skicka iväg den till lite olika förlag.

Nu blev det här väldigt långt och babbligt. Förmodligen en kompensation för min långa frånvaro här i bloggen.

Önskar dig en trevlig helg!

15 reaktioner på ”Friyay

 1. Visst är det tråkigt att gå hemma när man känner sig pigg men what to do. Hoppas testet är neg så du kan gå.
  Men skönt att kunna pilla med saker hemma ändå så man håller sig sysselsatt. Man får faktiskt skryta om sig själv med hehe.

  1. Ja, det är lite dubbelt
   Det är så klart skönt att göra undan saker men jag har dåligt samvete mot jobbet. Haha, vad skönt att du säger att man får skryta 😜

 2. Vad bra att du gjorde testet så du vet om du har det eller inte.
  Förstår att det måste vara jobbigt att vara hemma
  men härligt att du har fått saker gjorda . Hoppas du får en härlig fredag

 3. Jag tog testet här vid sjukhuset de hade en liten husvagn typ o tog testerna då jag satt i bilen var dock negativt vilket va skönt 😀 Tycker de är bra att man får göra covid tester för att lugna sig själv 😀

 4. Jag älskar människor som kan säga att de själv tycker att de gjort något bra…lite ödmjukt skryt mår man bara bra av. Har sett att det finns bokförlag som just nu söker nya manus…håller tummarna för att du blir klar när du planerar och att det finns något förlag som vill ge ut din bok.

  1. Ja, det är ju intressant. Jag utgick som sagt från vad FHM skriver på sin hemsida. Man ska vara hemma två dygn till ändå, men man behöver inte testa sig om man har symptom som går över inom ett dygn.

 5. Ja det där är aldrig lätt, ännu svårare nu men det är ju bara att vara hemma. Vi har vabbat med vår minsting hela veckan, han är verkligen bara snorig, inga andra symptom men bara att vara hemma. Men man får se det positiva i det helt enkelt, så mycket kvalitetstid och tid att få annat gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.