Fem böcker att läsa

Hej i torsdagen. Idag tänkte jag att jag skulle bjuda på några böcker att läsa. Kanske passar det extra bra att ta sig tiden under den mörka årstiden, och nu när vi inte ska träffa så mycket människor? Här är fem böcker i några olika genrer som jag har tyckt mycket om! Klicka på länkarna för att läsa vad jag skrivit om dem tidigare.

Skamvrån

Skamvrån av Sofie Sarenbrant är en del av serien om polisen Emma Sköld. I just den här boken får Emma i uppdrag att hjälpa till i en utredning i Dalarna och börjar snart nysta upp en otäck historia. Som vanligt blandas mordgåtan med hennes eget privatliv och systern är med på ett hörn. Jag gillar Sarnebrants sätt att berätta en historia. Hon använder sig av korta kapitel med tydliga cliffhangers och hon gör det bra.

Mitt hjärta går på

Det här är en fin kärlekshistoria med så mycket mörker, humor och så mycket värme. Två unga killar i Stockholmsområdet som träffas och blir så viktiga för varandra på olika vis. Boken är skriven av Christoffer Holst och när jag googlade lite såg jag att han beskriver sitt sätt att skriva som filmiskt. Och ja, jag håller nog med. Som en långfilm i bokformat.

Musan

Jessie Burton var en ny bekantskap för mig, men det här är nog en av de bättre böckerna jag har läst. Här vävs 1930-talets Spanien ihop med 1960-talets London på ett vackert sätt. Det finns så många paralleller att dra mellan de båda berättelserna och jag tyckte att jag lärde mig så mycket nytt om hur det var att leva i dessa olika tider. Rekommenderas!

Tre kvinnor

Det här reportaget som blev så omskrivet är värt att läsa! Det handlar om tre olika kvinnor i olika åldrar och livssituationer och deras lust. Jag gillade både berättelserna och språket, samt parallellerna mellan dessa tre väldigt olika kvinnor. Den här var också så bra!

Den röda adressboken

Det går inte att inte rekommendera den röda adressboken. Boken där den gamla kvinnan slår upp sin adressbok och börjar skriva om de personer som finns där, vilket till slut blir en lång livsberättelse. Vacker och sorglig och alldeles häpnadsväckande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.