Veckans matsedel 47/2020

Hej hej vecka 47! Du bjuder på sophämtning, fortsatt ganska hårda restriktioner kring hur vi ska bete oss och julpyntande under helgen som kommer. En vecka innan advent tycker jag är fullt godkänt, även om jag vet att andra tycker annat. Jag hoppas hela tiden att det ska komma snö och bli vinter, men det verkar inte bli den här veckan heller om man ska tro nuvarande väderrapport.

Jag tänkte i alla fall titta in och rapportera vad vi ska äta i veckan. Vi har handlat för att kunna äta:

Quorn i currysås med matvete
Det här är så gott och quorn påminner väldigt mycket om kyckling, så jag tycker inte att man märker särskilt stor skillnad jämfört med kyckling i currysås. Bra vardagsrätt tycker jag!

Köttfärspiroger
Förr åt vi ofta piroger enligt recept i makens gamla Hemkunskapsbok. Sen försvann boken och jag har inte lyckats hitta samma recept på degen någon annanstans. Nu är boken återfunnen och i veckan blir det piroger till middag! Hurra!

Burgare på svarta bönor
På onsdag gör vi bönburgare. En favorit, faktiskt. Jag ska försöka baka egna hamburgerbröd kvällen före. Hoppas att jag kommer ihåg det.

Rester
Den här veckan blir det rester på riktigt. Vi har flera matlådor i frysen att äta upp.

Och till helgen vet jag inte riktigt. Det blir lax i någon variant på fredag, och så är jag sugen på något långkok eller något som kräver lite tid och omtanke för att bli färdigt. Vi får se vad.

Hoppas att du får en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.