Tankar inför jul

Julen 2020 känns så osäker. Aldrig tidigare har jag känt mig så osäker på att få fira julen som jag vill. Just nu har vi skärpta restriktioner fram till 8 december i vår region. Jag hoppas att restriktionerna inte är kvar just på julafton. Då blir det bara jag och Fredrik. Nu tror jag inte att det skulle vara en katastrof, men nog känns det konstigt att inte få träffa någon av våra familjer på jul.

I år får man nog ha både en plan A, B och C. Vår plan A, det som är så som vi skulle gjort om det inte var pandemi, är att fira med Fs familj i hans hemstad. Vi blir i så fall hemma hos hans syster med familj och så kommer svärföräldrarna dit. Det var väldigt mysigt sist så jag har inga tankar om att det skulle bli annorlunda.

Plan B tänker jag är ifall någon i svägerskans familj vaknar med förkylningssymptom på julaftonsmorgonen. Då kan vi nog bjuda in oss själva hos mina föräldrar och få en mysig julafton där.

Plan C är om någon av oss vaknar med symptom eller om restriktionerna inte har lättat. Då blir det jag, F och B hela julen. Det är som tur är inte det allra sämsta.

När tanken slog mig första gången, att julen kanske var hotad, blev jag nedstämd och tyckte att det kändes svårt att planera. Att identifiera olika scenarier och förbereda sig för alla tycker jag har hjälpt mig en hel del. Nu känner jag mig säker på att vi kommer få en trevlig jul oavsett hur det blir. Om inte någon blir supersjuk i Covid då (hoppas verkligen inte) men då spelar nog inget annat särskilt stor roll.

Hur tänker du kring julen i år?

Julen 2019.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.