Holidate (2020)

Ni som har följt med här ett tag vet att jag gillar julfilmer. Allra mest gillar jag romantiska julfilmer. Jag har dålig koll på övriga streamingtjänster, men Netflix verkar ha samma sug som jag och levererar därför hur många filmer som helst på temat av blandad kvalité.

Netflix gör också många egna filmer i genren och en av dem är filmen Holidate, som släpptes för några veckor sedan. Jag har sett den och här kommer några tankar om den.

Filmen handlar om två unga singlar som bestämmer sig för att vara varandras dejter under högtiderna. Ingen av dem gillar att vara singel eller ha med personer de inte känner på familjefiranden av olika slag. Filmen utspelar sig under ett års tid, och vi får lära känna båda personerna när de firar nyår, alla hjärtans dag, nationaldagen och thanksgiving.

Det här är inte en film av högsta kvalitet. Det är förutsägbart, lite platt och ändå precis det jag behöver ibland. Något att vila hjärnan till och samtidigt få lite positiv input. Det är inte en film jag kommer se igen, men jag är ändå glad att jag har sett den en gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.