1. Det drömde jag om när året började

Dags för första luckan i Kajsons julkalender, med rubriken som du kan läsa här ovanför. Allt jag drömde om när året började.

Jag såg verkligen fram emot 2020. Jag såg fram emot ett nytt decennium och kanske nya tankebanor. Kände lite hopp för framtiden. Skulle fylla 30 och kände på något vis att jag växt ikapp mig själv på något vis. Under jul- och nyårsledigheten började vi planera semestern med en resa som 30-årspresent till oss själva.

Vi skulle åka till Italien. Med tåg. Fasen vad kul det hade varit. Jag såg fram emot att göra en resa utanför Norden igen efter att ha haft möjlighet att spara ihop pengar igen. Vilket äventyr. Jag skulle skriva klart min bok. Jag ville påbörja ett nytt manus.

Men jag drömde också om mindre saker. Det är så lätt att sitta nu och minnas allt som inte blev. Jag drömde om en hållbar vardag för mig och min man, och det tycker jag absolut att vi har kunnat fortsätta ha. Jag drömde om att renovera badrummet (okej, ingen liten sak) och att koppla in bredband i huset. Det är saker som blev av.

Jag tänker att drömmar är bra så länge de inte får oss att låsa fast oss vid något. Jag tänker att det är bra med många olika drömmar. Kanske är inte alla drömmar till för att förverkligas heller.


Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

2 reaktioner på ”1. Det drömde jag om när året började

  1. Kul att du också kör julkalendern i år! Jag tyckte det kändes skönt att inse att det fanns drömmar och förhoppningar som faktiskt slagit in i år trots allt skit 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.