Nu har vi bott fem år i huset!

Idag är det fem år sedan vi fick nycklarna till huset och började bära in grejer. Det var också en torsdag då, för fem år sedan. Det känns både som nyss och som en evighet sedan. Som det alltid gör när jag tittar tillbaka i backspegeln. Vi har ju hunnit göra en hel del med huset sedan vi flyttade in. I det här inlägget tänkte jag samla en del av det vi har gjort så här långt!

Fasaden

Den här bilden här ovanför är den första bilden vi tog av huset. Vi hade precis kommit överens med säljaren och stannade bilen utanför för att knäppa en bild. Det var mitten av november och ingen snö. Precis som det här året.

Den här bilden är tagen nu i november. Man kan se att det här hänt en del. Ny färg, staket och en ny altan. På framsidan ny garageport och ytterdörr. Det har försvunnit rabatter och vi har istället lagt plattor som man kan ha krukor eller odlingslådor på. Vi har planterat två äppelträd. Här är länkar till några inlägg som jag har skrivit om vårt hus:

New colour
Vår färdiga altan
Tre bilder från mitt hus

Köket

Det första vi gjorde när vi flyttade in var att åtgärda en vattenskada i köket vilket innebar nytt golv. Vi målade också väggar och vissa detaljer vita. Efterhand har vi också bytt ut kyl, spis och fläkt. Nu i januari har jag planer på att måla ovanför bänken, på plastmattan som ska agera kakel. Om något år vill jag byta ut stommarna som är dåliga, men det blir inte nu. Då lär det bli riktigt kakel och en annan diskbänk, bland annat.

Vårt kök
Nytt kylskåp
Nytt i köket

Vardagsrum

Det som enligt bygglovsritningar var tänkt som vardagsrum var delat i två mindre rum när vi flyttade in. Vi tog bort väggen och gjorde till vardagsrum. Plastmattorna rök. Istället blev det ett mörkt parkettgolv i riktigt trä och så målades väggarna gröna. Förutom en liten fondvägg med blommig tapet. Rummet är stort och ljust, så jag är nöjd.

Möbler i vårt vardagsrum
Mer från vardagsrummet
Ny soffgrupp

Sovrum

I sovrummet har vi också tapetserat om och bytt golv. Det gjorde vi ganska snabbt efter inflytt. Sen har vi också tagit bort en garderobsvägg och gjort det lite öppnare och luftigare. Spegeln ovanför byrån har numera bytts ut mot en tv, haha. Det blev väl bra det också.

Vårt sovrum
Nytt i sovrummet

Innerhallen

Vårt hus har två hallar. Egentligen är det tänkt att en ska vara för gäster och den andra är en groventré, men vi har använt groventrén som allmän ingång för alla. Den andra hallen har vi döpt till innerhallen och det är en yta där vi har lite möbler bara, helt enkelt. Här inne har vi också tapetserat och bytt golv. Istället för plastmatta blev det ett golv i linoleum. Det bästa golvet i hela huset, för att det är så skönt att gå på! Här finns också trappan till övervåningen, och den trappan har vi målat vit.

Vår hall
Fem tips för att måla en furutrappa

Badrummet

Ingen missade väl att vi gjorde om badrummet i våras? Nej, jag tänkte väl det. Jag är så nöjd, fortfarande. Älskar golvvärmen framför allt, haha. Men jag älskar också alla trädetaljer.

Vårt nya badrum

Kontoret

Bottenvåningen har två sovrum, och det andra använder vi som kontor. I ärlighetens namn blir det ofta skrotrum också. Här har vi inte gjort några stora förändringar, men jag målade om ett skrivbord och passade då på att göra skrivbordshörnan lite mysigare. Det blev några tapetvåder just där skrivbordet står samt en hylla och lite allmän kontorsförvaring. Älskar den hörnan, och i våras kom den väl till pass då vi jobbade så mycket hemma.

My new home office


Annat som inte är syns är till exempel att vi har bytt rasskydd under huset och kopplat in bredband. På ett vis känns det som om et borde ha gått tio år och inte bara fem, med tanke på hur mycket som ändå blivit gjort. Och det är massor kvar, haha. Men det är charmen med hus, tycker jag. Det finns alltid något att göra eller spara pengar till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.