Enkla julpyssel i jul

I år, mer än någonsin, gissar jag att man vill ha saker att greja med under lediga stunder. Kanske är det just i år det passar extra bra med julpyssel av något slag? Då kommer här lite tips och idéer på saker att pyssla ihop.

Enkla juldekorationer i trolldeg

Vi börjar med min favorit alla kategorier. Vem kunde tro att trolldeg kunde bli så fina julprydnader? Inte jag, förrän jag såg något liknande på Pinterest. Jag har använt mina som de är, men det går så klart att måla i någon färg om man vill. Jag funderade på att göra några pepparkaksbruna och måla på vit kristyr..

Sy en julstrumpa av stickade tröjor

Den som vill återbruka en stickad tröja får ett supertips här. Det kan bli superfina julstrumpor av den stickade tröjan! Jag hade inte riktigt tålamod att ordna till den sista finishen, men jag är 80% nöjd med mina!

Måla glaskulor

Det här går egentligen emot min nuvarande filosofi, men det kanske går att återbruka glasburkar eller flaskor? Jag har i alla fall köpt på mig ett gäng julgranskulor av glas och varje år målar jag en med speciella pennor som funkar på glas och porslin. En tradition sen vi flyttade in i huset. I år gissar jag ett det blir ett virus så vi aldrig glömmer pandemin.

Pyssla från en färdig sats

Idag finns så många pysselsatser man kan köpa för att göra eget och fint julpynt. Är man riktigt kreativ kan man nog också göra sitt pyssel ännu mer personligt. Mitt senaste julpyssel var en pysselsats från Panduro, som föreställer Piff och Puff i granen. Jag är så galet nöjd med detta!

Baka, bind en krans och skicka julkort

Att baka räknar jag också som ett pyssel. Gör saffransbröd och julkakor, pyssla ihop pepparkakshus och drick glögg. Skapa en julkrans till ytterdörren. Och i år tror jag att det är extra viktigt att skicka julkort. Vi har avstått i några år, men i år kommer vi nog att göra det för att visa människor att vi bryr oss om dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.