8. En bok jag lärde mig något av under året

Jag tror kanske att jag läste den här under förra året men jag tänker ta upp den ändå. Boken är Jag lämnar ekorrhjulet av Åsa Axelsson. Den handlar om hur man kan klara sig på väldigt lite pengar, i ett i övrigt väldigt privilegierat liv. Jag tycker att det är lite av en ögonöppnare. Hon lyckades få ner deras månadsbudget till 21 000 kronor i månaden, och då försörjde hon och hennes man fyra barn samt bodde i en villa i Umeå, som ändå får räknas som en stad.

Jag tänker att det här året nog har fått många att fundera över hur vi lever, vad som är viktigt och hur vi vill leva. Jag har insett att jag är så nöjd med vårt val att bo som vi gör. Under pandemin har jag spenderat väldigt lite pengar, delvis på grund av att vi bara varit hemma och i stugan. Jag kommer nog inte göra några drastiska förändringar just nu, men jag tycker att det är intressant att vi tror att vi behöver så mycket pengar och att vi behöver jobba massor för att tjäna alla pengar vi tror att vi behöver, när det kanske inte är så egentligen.

Jag rekommenderar boken i alla fall. Det är intressant att se hur man kan minska ner sina kostnader på ett snabbt och enkelt sätt.


Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.