Veckans matsedel 51/2020

Vänner! Idag publicerar jag årets sista veckomatsedel. Sedan blir det julledigheter och så vips är det 2021. Under 2021 ska vi få vaccinera oss. Nästa jul är förhoppningsvis mer normal.

Men det här är upploppet! I veckan ska jag tokjobba för att få bort så många saker som möjligt före jul. Jag vill inte ha en massa bedömningar hängande över mig i jul. Vi ska handla julmat och nästa helg kanske vi får lov att laga en del julmat. Andra julförberedelser är klara. I år blir det ju inte som andra år.

Fem middagar har vi planerat för den här veckan. Jag räknar med att vi har rester att äta någon av dagarna och så ska vi komplettera med en lördagsmiddag. I lördags åt vi schnitzel. Det var länge sedan så det smakade bra. Här är de fem planerade måltiderna:

Vegolasagne inleder veckan. En tomatsås med röda linser och spenat är basen i denna lasagne. Mmm.

Kycklingklubbor med rotsaker i ugnen blir en annan middag den här veckan.

Tonfiskpasta har blivit en riktig vardagsklassiker hemma hos oss. Veckans fisk!

Fläskpannkaka är ett önskemål från min man som jag inte säger direkt nej till.

Färsfyllda pitabröd blir veckans fredagsmiddag. För mig är den fredag på riktigt eftersom vi åt det varje fredag när jag bodde hemma.

Vad äter du i veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.