17. Pandemin tog och gav mig..

Jag var ganska lugn i pandemins början. Visst var det fruktansvärt med hur snabbt smittan spreds och siffrorna över antal smittade och antal döda ökade i våras, men vi var inte direkt påverkade här där jag bor. Jag jobbar åt kommunen, som lärare, så jag har inte påverkats jobbmässigt. Inte maken heller, trots att han är i en bransch som kan få det tufft när ekonomin är svajig. Jag tror att jag har nämnt allt det här tidigare.

I våras tyckte jag också att det gick bra att isolera sig. Vi spenderade våren i stugan i fjällen och träffade bara mina föräldrar och min syster med sambo. Jag jobbade mycket hemifrån också i och med fjärrundervisningen på gymnasiet. Det pandemin har tagit är en resa som skulle bli vårt stora äventyr, vilket känns överkomligt, och en massa umgängestid med nära och kära. Kanske framför allt med vänner.

Det är så tråkigt med alla födelsedagar vi inte har kunnat fira, alla middagar som inte har blivit av. Under hösten har vi drabbats relativt hårt i mitt lilla samhälle och det jobbigaste var när min mormor bekräftades smittad. Så fint när hon blev friskförklarad utan att ens ha varit så sjuk. Pandemin har de senaste månaderna varit bov till en mer akut oro.

Pandemin har också gett perspektiv. Jag har landat i att flera av våra livsval blivit rätt. Vi har inte begränsats i den omfattning som jag tror att en del andra har gjort, kanske bland annat för att vi är väldigt glesbefolkade i norr. Jag har känt en tacksamhet över så mycket, och hittat sätt att vara nöjd med tillvaron. Inget ont som inte har något gott med sig, som man brukar säga.


Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.