18. Detta har mina föräldrar lärt mig

Många av mina grundläggande värderingar kommer från mina föräldrar. En del saker som jag tar för givet är sådant som de har lärt mig utan att jag vet om det. Därför är det så svårt att definiera en sak som de har lärt mig. Eller flera, för den delen.

Jag är glad över att de har lärt mig att ta ansvar, hur tråkigt det än må låta. De har lärt mig att om man har lovat att göra något måste man göra det också. De har lärt mig ekonomisk sundhet. De har lärt mig att vilja stå på egna ben. Sådant som kanske låter självklart men som faktiskt inte är det. Jag har fått förutsättningar för att klara mig bra som vuxen och det har tagit mig till en väldigt stabil plats i livet.

Det har också lärt mig att ställa upp för andra. De finns alltid där för mig när jag behöver. De hjälper med allt de kan. Det har jag med mig mot andra, och självklart mot dem. Tack för det, mamma och pappa!


Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.