20. Vad julen betyder för mig

Jag älskar julen. Jag älskar mörkret med all mysig julbelysning. Jag älskar mycket av den traditionella julmaten vi har i Sverige. Jag älskar julgranen. Att slå in paket. Doften av hyacinter, pepparkakor och saffran. Att få en sammanhängande ledighet. Att umgås med nära och kära. Dra ner på tempot. De senaste åren tycker jag kanske inte att det har varit direkt lugnt, men i år gissar jag att det kommer bli betydligt lugnare.

Julen har en stor betydelse för mig. Eftersom det är något som jag tycker så mycket om skulle jag verkligen sakna att inte få fira jul. I november kände jag en oro för att julen skulle bli helt inställd i år. Nu kommer det så klart med restriktioner men vi ska nog få träffa familjen i alla fall, och det känns bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.