Julafton 2020

Igår var det julafton. Vi skulle ha firat med min mans sida av släkten men sjukdom där satte stopp för det. Kanske var vi överdrivet försiktiga men det blev ändå det beslut vi tog. Så istället blev det bara vi två.

Vi startade med grötfrukost. Kanske närmare brunchtid. Jag griljerade den färdigkokta skinkan medan gröten puttrade klart så vi kunde äta en skinkmacka till.

Efter det var vi ute en timme mitt på dagen. Grillade en macka och drack varm choklad. Det var skönt att komma ut och att göra något.

Jag fixade till mig. Smink runt ögonen, lockar i håret (som försvann på en timme utan hårspray), nagellack på naglarna. Hittade en röd tröja och en svart kjol som fick mig att känna mig lite uppklädd.

Tog en selfie i badrummet. Vi såg på Kalle Anka. Efter det hjälptes vi åt med julmiddag. Jag gjorde Janssons för andra gången i mitt liv och den här gången blev den bra. Jag var tacksam för att vi ändå köpte hem en massa julmat så vi fick till en julmiddag.

Skinka, korvar, leverpastej, gravad lax, varmrökt lax, inlagd aubergine, senapssill och grönkålssallad. Vi hade också äppelmos och syrad grädde med hjortron på bordet, samt köttbullar, prinskorv, revbensspjäll och Janssons på spisen. Vi hade tänkt ha kokta ägghalvor också, men det glömde vi bort. När vi hade ätit klart såg man knappt att vi hade tagit av något, haha.

Efter maten hjälptes vi åt med disken och sen blev det en kvällspromenad med Baloo. Det var skönt att få röra sig lite och att andas frisk luft. Den här promenaden var det som mest påminde om julafton. Kvällspromenaden då man inte möter en enda människa, inte en bil passerar och det brinner marschaller här och var, den var sig lik.

Och sen öppnade vi julklapparna! Jag ska visa vad jag fick i ett senare inlägg.

Vi spelade Yatzy, gjorde Ris a la Malta och såg film. Sen var kvällen slut. Och det blev annorlunda jämfört med vad vi hade tänkt men det blev bra ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.