Måluppfyllelse 2020

Som alla vet blev ju inte det här året som det var tänkt överhuvudtaget. Idag när jag se över vilka av de mål som jag satt upp för året som faktiskt blev nådda känner jag djupt inne i mig att det omöjligt kan ha blivit så som jag hade tänkt eftersom ingenting annat blev det under detta konstiga år. Men, vi ska se över hur det gick i alla fall eftersom ett mål är just ett mål, och inte ett krav. Så här gick det med målen 2020.

Mina egna mål 2020

Vi börjar med mina personliga mål för året. Vad blev uppfyllt här?

Skicka ett manus till förlag
Det här kan jag ju säga har totalhavererat. Jag tror att det hade blivit av om vi inte hade hamnat i distansundervisning under våren. Efter mellan 7-10 timmar framför datorn kändes det allt annat än sunt att fortsätta häcka en timme eller två för att fila på mitt manus. Det blev därför liggande i flera månader. Men! Jag har skrivit ett första utkast och är halvvägs genom redigeringen. Faktiskt är mitt jullovsmål att hinna redigera klart. Sen ska det förvisso läsas och redigeras en vända till, tänkte jag, men jag har kommit framåt i alla fall.

Påbörja ett nytt manus
Nej, det blev inte heller. Men idéer finns. Har två ungdomsböcker jag vill skriva samt en fackbok som jag funderar på att ta upp igen nu.

Hålla fast vid träningen
Det här svajade lite under året. Jag var väldigt noga med rörelse under våren när jag jobbade hemifrån, slarvade en del under sommaren och fick ta upp ”riktig” träning igen under senare delen av hösten. Så jag fortsätter kämpa med att hålla igång träningen. Något som har blivit bättre under året är promenader. Att jag tar mig tid till att få ihop minst trettio minuters promenad (förutom att jag går till och från jobbet) är jag nöjd med. Yoga har också fungerat bra, till största delen.

Resa någonstans
Och det är ju här jag skrattar rakt ut. I och för sig kom vi oss iväg till Kiruna precis i pandemins början, så där samlade vi två hotellnätter. Förutom det har vi varit hemma, i stugan och ibland hos någon kompis. Inte helt fel, men när jag säger ”resa” brukar det betyda utanför Sveriges gränser.

Mål för huset

Vi bor ju i ett hus med ett ganska stort upprustningsbehov, så det är alltid en punkt på min lista med mål. Vad ville vi göra med huset och vad blev av?

Renovera badrummet
Efter flera års längtan har vi äntligen fått ett färdigrenoverat badrum! Jag är så glad och lycklig över det. Alltså, man pratar om att materiella ting inte kan ge en lycka, men nog fasen är det trevligt att trivas där man bor och i de rum man använder varje dag. I maj var det klart och jag tycker fortfarande att det är helt fantastiskt att gå in i rummet. Nyper mig lite i armen varje gång. Check på den, Corona bet inte på vår badrumsrenovering.

Koppla in bredband
Ja! Det var också en lycklig dag när vi kopplade in fibern i huset, skaffade en ny router och halverade internetkostnaden men mångdubblade mängden Mbit.

Renovera hallen
Nej, men detta är en plan för 2021. Istället la vi pengarna på delvis nytt tak i stugan och fiber i stugan.

Övrigt

Jag brukar också ha med punkten Övrigt när jag skriver mål. Förra året beskrev jag i ett kort stycke vad som skulle vara ett mål för 2020:

Ett övergripande mål är att vi ska ha en hållbar vardag. Nu pratar jag inte ekologisk hållbarhet, även om det förstås också är viktigt, utan att vi ska ha ett vardagsliv som vi orkar med. Just nu är vi där, så det gäller att fortsätta vara där.

Och ja, där är vi nog. Vardagspusslet går ihop. Jag får tid till mig själv, återhämtning och träning. Vi får tid som par. Det som behöver fixas blir fixat. Så skönt, och viktigt för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.