Mina mål 2021

Jag sätter upp nya mål för nästa år. Sätter upp dem med vetskapen att inget kanske blir som man har tänkt ändå. Vi hoppas på vaccin under det första halvåret, men jag är rädd att det ändå tar tid innan allt blir som vanligt. Om det nu blir det. Eller jo, jag tror att det kommer gå tillbaka till hur det var innan Corona. Vi kommer ha andra erfarenheter än innan, men det kommer bli bra igen. Den tron vill jag ha. I alla fall, mål för året! I år har jag en ny kategori! Utöver personliga mål, mål för huset och övriga mål lägger jag till kategorin ”stugan” för det är ju en ny punkt vi har att jobba med.

MINA EGNA MÅL

Satsa ännu mer på min hälsa
Jag har ju i några år fokuserat mycket på min psykiska hälsa. Rensat bort sådant som jag mår dåligt av samt försökt få in mer av sådant som får mig att må bra. Jag har också hållit igång träning i långa perioder i två års tid och det är på det spåret jag vill fortsätta! Jag vill hålla i träningen så jag blir stark och får en bra grundkondition. Jag vill också bli bättre på att äta nyttig mat. Mer grönsaker, kål och baljväxter, typ. Samt mindre onyttigheter. Det kommer vara svårt att mäta i slutet av året, men det är ett mål i alla fall.

Läsa klassiker (Och nytt)
Jag tycker kanske att jag har tappat läsandet lite under det senaste året så jag skulle vilja ta upp det igen. Samtidigt tänkte jag kombinera det med en av mina punkter på min 40 before 40, som var att läsa några klassiker. Mer läsning, både klassiker och nytt.

Handla mer secondhand
Under 2020 har jag skrivit upp allt jag har handlat, både nytt och gammalt. Det är lite för mycket i kategorin ”nytt” för att det ska kännas bra. Det kommer ett eget inlägg om det i januari, men målet är alltså att handla ännu mer secondhand.

MÅL FÖR HUSET

Renovera hallen
Äntligen ska vi ta tag i entréhallen! Vi ska riva garderober, sätta nya garderober på delvis annan plats och byta ut frysboxen mot två frysskåp (yes, det ska vara i hallen som är väldigt lång). Det är utöver att sätta spottar i (nytt) tak, tapetsera och lägga nytt golv med delvis golvvärme.

Skapa fler odlingsplatser inne och ute
Jag har under det gångna året utvecklats till crazy plant lady, och kommer 2021 försöka mig på så många olika sorters grönsaker som möjligt. Med det sagt kommer jag nog inte lyckas med ens hälften av det jag vill göra. För att få plats med allt behöver jag platser för att driva upp plantor, men jag behöver också ha planerat var jag ska ha de färdiga plantorna sedan. Jag vill ha både krukor inne och ute, men vi har också funderat på att ta en liten bit av gräsmattan för att skapa en odlingsplats. Vi får se, vill helst ha kvar så mycket av gräsmattan som möjligt.

MÅL FÖR STUGAN

Renovera fönster
I alla fall ett av fönstren i stugan behöver byta ett glas som är trasigt. Fönstren är spröjsade med sex små rutor i varje, och jag har läst mig till att de inte är sämre än ett modernt fönster förutsatt att de är tillräckligt gamla. Stugans byggår ligger precis i gränslandet till att garanterat ha de riktigt gamla fönstren, men jag tänkte testa att bara rusta upp dem. Ska lära mig allt om linoljefärg, kitt och var man hittar lämpligt glas!

Skapa odlingsplatser ute
Tomten stugan står på har absolut plats för några odlingsplatser, och det tänker jag skulle kunna hjälpa mig att kunna odla mer eftersom jag helst inte vill förstöra så mycket mer yta hemma (utom det som skrivits ovan) till odling. Vi har sett ut några platser, men målet är väl att kunna odla där först 2022. Då får jag lära mig att odla i fjällmiljö, haha.

Flytta en elstolpe
Vi vill göra en utbyggnad av stugan, och för att överhuvudtaget kunna göra den behöver vi flytta en elstolpe. Så där ska vi försöka ta kontakt med nätägaren och hålla tummarna för att det inte kostar en halv förmögenhet att ordna.

Koppla in bredband
I somras grävde de ner kabeln med fiber, så jag antar att det kommer kopplas in under 2021. Jag vet inte om det är lyxigt med bredband i en stuga, men eftersom vi har en tv tänker jag att det kan vara bra att kunna streama det man vill se istället för att förlita sig på en parabol som svajar lite väl i stormen.

Ansöka om bygglov
Vi ska nog också försöka ansöka om bygglov under året. Det kan vara skönt att ha första steget igång. Sen är tanken att vi ska påbörja byggandet under 2022. Så spännande!

ÖVRIGA MÅL

Inga. Tar kanske bort den här kategorin till nästa år?

2 reaktioner på ”Mina mål 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.