Nyårslistan 2020

Sex gånger tidigare har jag fyllt i den här listan om det nya året. En fin tradition som vi kan fortsätta med tycker jag. Tidigare listor hittar du här: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019.

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?
Trots att året varit som det har varit har jag gjort en massa saker som jag inte gjort tidigare. Besökt Kiruna, inklusive ishotellet i Jukkasjärvi, odlat squash, blivit stugägare med allt vad det innebär i pappersarbete.. Lärt mig massor om en pandemi, om mig själv och vårt liv samt fått tackla nya situationer på jobbet (fjärrundervisning på heltid, till exempel). Renoverat badrum, inte att förglömma!

Har du några nyårslöften?
Nej. Jag sätter upp mål (se gårdagens inlägg). Däremot tänker jag nog testa månadsutmaningar i år. Jag började lite tappert förra året men tappade liksom suget när pandemin kom. Jag börjar med 30 dagars yoga i januari!

Bästa köpet?
Allt till badrummet. Den nya soffgruppen!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Två par i vårt stora kompisgäng.

Vilka länder besökte du?
Sverige. Hade tänkt Danmark-Tyskland-Österrike-Italien-Schweiz, men det blev ju som bekant inte av. Vi överlever det också.

Vad var sämst?
PANDEMIN. Särskilt den här andra vågen som vi är inne i nu, som drabbade jul- och nyårshelgen. Åh, vad jag hoppas på ett mer normalt firande 2021.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror att jag var ungefär lika glad som året innan. Lite tröttare och rädd att hamna i en ond spiral igen. Har försökt mota undan allt negativt med pandemin också, även om det har varit tungt de sista månaderna när vi framförallt drabbades hårt i min lilla ort. Svårt att inte vara orolig då.

Favoritprogram på TV?
På spåret. I år igen. Alltid. Men har ju också Bäst i Test samt Sveriges Mästerkock som bra program jag ”måste” se.

Bästa minnet från 2020?
Nu blir det att gräva djupt.. Nej, jag skojar bara. Att vi fick ta över stugan är ändå ett fint minne. Nu blev det ju inte riktigt som när man köper hus av en okänd säljare och får nycklar en viss dag utan vi tog liksom över lite successivt. Men det var väl fint. Jag tycker att det var fint att vi fick till en fin semester också trots att läget var som det var. Stugan var nog en del av räddningen där.

Vad ser du mest fram emot med år 2021?
Jamen någon form av hejd i pandemin, kanske. Allt annat känns sekundärt.

Vad önskar du att du gjort mindre 2020? 
Ingenting. Jag önskar att jag hade sluppit gråta på grund av pandemin, men jag antar att det var sunda reaktioner när jag hade dem.

Bästa boken du läste i år?
Tre kvinnor av Lisa Taddeo. Ett reportage som kändes som en roman och som på något vis lyckas sätta fingret på kvinnor i relationer.

Vad var din största framgång på jobbet 2020?
Att jag fick förlänga min anställning, kanske? Haha. Har ju inte ett jobb där man mäter så mycket hårda värden så det är svårt att säga vad som är en framgång.

Största framgång på det privata planet 2020? 
Förmågan att göra det bästa av det som är, kanske?

Största misstaget? 
Har ännu inte gjort så stora misstag. Men jag har ju absolut underskattat Coronans framfart både en och två gånger.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Badrummet. Utan tvekan. Soffan kom nog kort därefter.

Något du önskade dig och fick? 
Lugn i själen. Mer vardagsmotion och lust att röra på mig.

Något du önskade dig och inte fick? 
Att pandemin skulle vara över efter första vågen. Det kan man ju skratta åt nu. Inget roligt skratt, mer ett hånfullt.

Mest stolt över? 
Att vi mår bra i vårt liv och i vår vardag.

6 reaktioner på ”Nyårslistan 2020

  1. Härlig bild! Jag tänkte också försöka mig på adrienes yoga, körde förra januari och blir alltid så inspirerad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.