Första dagen 2021

Klockan är halv tio på nyårsdagen och jag har varit vaken i cirka 45 minuter. Har hunnit gå ut med Baloo och sedan krupit ner i sängen igen. Blev glad när jag såg att de har hunnit snöröja medan vi sov. Vägen låg renplogad och fin.

I år var vi själva på nyårsafton. Det har vi provat förut så det gick så klart bra det med. Efter en lugn (och kort) förmiddag åt vi lunch och åkte sedan till mataffären för att handla. Vi delade upp oss så att jag skulle handla och F gjorde andra ärenden. Allt jag hade tänkt köpa var slut men jag hittade andra saker istället.

På eftermiddagen blev det inte många knop. Jag skrev och körde ett lättare träningspass från Friskis och Svettis onlineträning. Är så glad att det finns möjlighet att träna med dem utan att bo i närheten av en träningsanläggning! Skulle lätt kunna tänka mig att betala för den här typen av träning.

Vid fyra åt vi förrätt. Jag gjorde egen skagenröra och F stekte svärmors mjukkakor i gjutjärnspanna. Vi var hungriga eftersom vi inte ätit sedan elva-tiden, så den på bilden är inte den enda jag åt.

Planen var sen att äta middag vid sex, men det blev halv sju istället. Vi hade tänkt köpa entrecote eller någon finare bit kött men det var också slut när man handlar sista dagen, så det blev rostbiff istället. Till det krossad potatis, egenkokt rödvinssås (typ så som man ska göra och inte som jag brukar göra) och egenkokt bearnaisesås. Mest stolt över den sista.

Och vid åtta blev det efterrätt. Creme Brulee (med accenter som jag inte vet var de ska vara) för första gången. Blev okej. Vi spelade Bingolotto och vann ingenting, men det var bra ändå.

Sen skålade vi in 2021, såg på en serie och gick i säng vid halv två. Jag sov kasst så nu ligger jag i sängen och ska försöka se en serie men Chromecasten vill inte funka. Kanske blir det att läsa en bok istället.

Gott nytt år!

21 reaktioner på ”Första dagen 2021

 1. Så skönt att gå ut på promenad & sen träna. Det är drygt att gå & pulsa i snö. Men bra träning 😊.
  Så lugn & mysig nyår ni hade ☺️ & god mat. Trist att ni inte vann i bingon.
  God Fortsättning❣️

 2. Så skönt att först gå på promenad & sen träna.
  Ni verkar ha haft en lugn & mysig nyår ☺️Med god mat.
  God Fortsättning❣️

 3. God fortsättning! 🎆 Har aldrig haft turen med att vinna någonting från Bingolotter. Men det är ändå en spännande syssla med familjen! 🧡 Gissar att det är det som räknas. Maten såg också underbart gott ut! 🤗

 4. Aldrig fel att ersätta serier med en bok när det inte funkar att casta. jag är verkligen inne i en läsarperiod. Även här firade vi ensamma i lugn och ro… med Bingolotto – utan att vinna. 🙂

 5. Super gott med nyårs mat, ävennom det inte alltid blir det man tänkt sig. Här blev det musslor, kött och sen lyxig dessert. Vi var hos vänner på nyår, jätte mysigt men vi är inte mycket för att fira egentligen, så det var alldeles lagom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.