Två trådändars lilla kofta i mossgrönt

Jag har blivit moster! Eftersom det numera är officiellt (ute på respektive sociala medier-konton) med bild på mitt syskonbarn kan jag visa upp vad jag har gjort för gåva till den nyfödde. Ni som har hängt med på bloggen känner ju igen att jag gjorde en likadan i en gult för snart två år sedan.

Den här gången valde jag färgen Moss, och som vanligt beställde jag från Organic Knitters. Garnet är ekologisk merinoull, GOTS-märkt och tillverkat i Europa, och heter Cheeky Merino Joy. Det passar enligt min erfarenhet bra att använda till det här mönstret. Att välja så giftfritt som möjligt till små barn tycker jag är en självklarhet!

Koftan då. Den heter Två trådändars lilla kofta och mönstret finns till exempel här. Den är väldigt populär, förmodligen eftersom den stickas i ett stycke, från halslinningen ända ner till koftans nederkant, och därför blir det bara två trådar att fästa; en i början och en i slutet.

Den här gången blev jag väldigt nöjd. Det var knapphålen som strulade för mig, men när koftan är knäppt syns det inte så tydligt att de inte är placerade i en rak linje, haha. Ska få till det nästa gång. Jag har redan påbörjat en till likadan. Jag hoppas att den ska bli ännu bättre om jag gör den medan jag fortfarande har i huvudet hur jag gjorde den förra.

Stickar du något just nu?

En reaktion på ”Två trådändars lilla kofta i mossgrönt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.