Januari 2020

Nu ska vi se tillbaka på vad som hände den här månaden för ett år sedan. Jag har nog skrivit det de senaste gångerna jag har gjort dessa sammanfattningar, men det känns som ett annat liv. Särskilt nu när vi närmar oss mars, när viruset kom till Sverige, så är det så märkligt att vi levde på som vanligt utan en tanke på att världen skulle stanna upp som den gjorde. Här är mina höjdpunkter från januari:

Jag fyllde 30

Det går inte att prata om januari utan att nämna min födelsedag. Jag har länge varit fientligt inställd till min födelsedag. Förr ville jag inte bli äldre, men de senaste åren har det mest handlat om att det inte är direkt kul att ställa till med något firande efter december med advent, lucia och jul samt nyår och en julledighet. Jag har ingen inspiration efter allt det där, haha. Men jag var ju tvungen att fira att jag fyllde 30, och såg faktiskt fram emot att lämna 20-årsåldern bakom mig. Eftersom F också skulle fylla 30 under året hade vi tankar på att ha en gemensam fest under sommaren, så därför hade jag ett ganska litet firande. Lagom för mig och det var lyckat! Hade vi vetat då vad vi vet nu hade vi nog ställt till med stor fest. Min 30-årsdag var också deadline för min 30 before 30, som jag också utvärderade i januari förra året.

När jag fyllde 30
Allt jag har fått
30 before 30 – så gick det

Helger i januari

Förutom min födelsedag verkade det ha varit en ganska lugn månad. Det är väl sunt. Jag ser också spår av rädslan att göra för mycket och inte hinna återhämta mig. Underbara Clara skrev så bra om det här under jullovet. Att hon alltid är rädd för att däcka efter en ansträngning och bli kvar där, men att nu när hon är frisk från sin utmattning blir det inte så eftersom hon återhämtar sig snabbt. Jag vill inte påstå att jag har varit utmattad, men något åt det hållet i alla fall, och känner igen mig så mycket i det. I november hade jag några hektiska veckor på jobbet och fick panik över att jag nu skulle behöva må så dåligt så länge innan jag blev pigg. Men det tog bara några dagar efter den hektiska perioden så började jag känna mig pigg. Rädslan finns fortfarande där, men jag orkar saker nu som jag inte orkade när jag mådde som sämst. Det är så tydligt för mig att jag var orolig för att braka igen under förra januari, men det blev inte så.

Vecka fyra
Vila och lugn
När jag ska ta det lugnt

Olika tips från mig

Jag gillar ju att skapa inlägg som andra kan ha nytta av. Det brukar vara dessa inlägg som toppar listan över mest lästa inlägg på ett år, som folk hittar till via en sökning på till exempel Google. I januari förra året delade jag med mig av två recept och en halv recension av att sälja kläder med Sellpy. Jag har sett att Sellpy får mycket kritik på nätet, bland annat för sin konstiga prissättning. Jag tror att de saker som är alldeles för dyra är varor där säljaren har gått in och ändrat Sellpys bedömning. För mig som bor i glesbygd är Sellpy ett bra sätt att kunna handla kläder secondhand eftersom det går att handla som i en webshop, det är snabba leveranser och jag har inte haft problem varken med kläderna jag köpt eller med returer när jag har behövt returnera. Det är bättre för klimatet med andrahandsköp. Sedan hoppas jag att de som jobbar där har drägliga villkor.

Ett älskat andrahandsfynd, dock inte från Sellpy.

Pulled Chicken
Sälj kläder med Sellpy
Smörgåstårta med rostbiff

Saker jag gjorde

Och så slutar vi med en reflektion kring allt som jag gjorde som jag till och med har glömt att jag brukar göra! Jag var på musikquiz med ett fint gäng i slutet av januari. Saknar det så mycket! Vi var ett gäng som träffades varje torsdag och tittade på Antikrundan ihop. Saknar detta ännu mer! Perfekt start på helgen. Jag satt i januari och bokade boenden och vissa tågbiljetter för sommarresan. En sådan tro på att kunna planera längre än en vecka framåt. Det första inlägget från januari är om nyår, där vi var i Hemavan med vänner. Hoppas att vi kan fira in nyåret 2022 med vänner någonstans!


Fler månadssammanfattningar hittar du här:

December 2019 – med länkar till alla andra månader 2019
December 2018 – med länkar till alla andra månader 2018

4 reaktioner på ”Januari 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.