Fem middagar du kan äta i helgen

Hej torsdag! Jag vet inte om det bara är jag, men i år känns det som om januari går så himla fort, gör det inte? Kanske är det för att jag är piggare än vad jag någonsin har varit den här tiden på året. Känner mig så tacksam för att jag mår så bra som jag gör. Det är så här jag vill må alltid, men det kan man så klart inte göra.

På torsdagen är det väl svårt att inte blicka fram emot helgen? Jag tänkte att det här skulle bli ett inlägg med mat som man kan laga just under helgdagarna. De kräver lite olika insats och är väl lite olika lyxiga, men allt är sådant som jag ibland lagar när det vankas helg.

Fish’n’Chips

Vi ska faktiskt äta det här någon av dagarna i helgen. Jag gör nog latmansvarianten med strips på påse, men det skulle vara lika gott om man själv skivade upp potatisen och lagade till. Gröna ärtor är ett måste, men såsen brukar jag variera.

Flygande Jakob

Jag gissar att en del lagar Flygande Jakob vanliga vardagar, det händer här med ibland, men jag gillar kombinationen av smaker och tycker faktiskt att det är värdigt en helgmiddag. Framför allt är det trevligt med en lördagsmiddag som inte kräver så stor matlagningsinsats tycker jag. Då är Flygande Jakob ett tips!

Smörgåstårta med rostbiff

Kan man äta smörgåstårta mitt i vintern? Kanske. Här är ett recept på en tårta med rostbiff. När vi gjorde denna googlade jag massor och hittade inte något recept som jag tyckte var klockrent, så det är därför jag skrev ner hur vi gjorde här.

Pulled Chicken

Mer kyckling! Jag älskar allt som är pulled. Både Pulled Pork, Pulled Beef och Pulled Aubergine är sådant som jag tycker om. Enklast och snabbast är Pulled Chicken, som jag brukar laga i en stekgryta på spisen istället för i ugnen. Det bästa med alla dessa långkok är att de går att servera på många olika vis, som också gör att det blir varierat med samma maträtt.

Tjälknöl med rödvinssås och potatisgratäng

Jag gillar gammaldags mat som sköter sig själv. En tjälknöl är en bit kött, helst av älg eller nöt, som lagas från fryst på låg värme under lång tid. Sedan läggs den i en saltlag för att den ska få smak. Det krävs inte så stor insats från en själv för att laga, men det tar tid och blir gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.