Den andra maj

Jag sitter i en av mina fåtöljer i vardagsrummet. Jag har ägnat förmiddagen åt att städa sovrummet (vilken dammhärd det alltid blir i vårt sovrum) och sedan skrubbat badrummet också. Lyssnade på två poddavsnitt under tiden. Satte mig ner i en fåtölj och tänkte att nu, nu är det dags att börja blogga igen.

I fönstret står några av mina chiliplantor. De har alla börjat få blommor, men en av dem har flera blommor och verkar bara producera nya knoppar. Det känns så skönt att vinterns arbete med att så och hålla vid liv börjar ge resultat. Jag ska försöka skriva mer om mina plantor, men idag tänkte jag faktiskt runda av vårvintersäsongen.

Vi började åka till stugan vecka 8 tror jag. Först varannan helg men från mitten av mars har det blivit varje helg. Förra veckan var sista gången vi var där under skotersäsongen. Jag har inte skrivit så mycket om det i bloggen eller på andra sociala medier eftersom Region Västerbotten har särskilda restriktioner som säger att vi inte ska resa inom länet. Vi har åkt ändå. Handlat allt här hemma, rest i bil och inte träffat någon annan än de vi skulle träffat utomhus i alla fall. Jag skulle inte säga att jag har bidragit till någon smittspridning.

Säsongen har varit bra. Den fungerar läkande på min själ i perioder då det är tungt. Det här pandemiåret har varit tungt på olika sätt, så helgerna i stugan har varit perfekta för mig. Vi har haft ganska många dagar med fint väder, och också en hel del dagar med kasst väder. Vi har varit ute ändå. Kört en bit med skotern, gjort upp en eld, lagat lunch, pratat lite. Ibland fiskat. Jag har åkt en del skidor på sjön, när det inte har blåst storm (tyvärr lite för sällan för min smak) och så har vi lagat middag inomhus på kvällen. Sovit gott efter en dags utomhusluft. Jag blir mer och mer av en friluftsmänniska. Det trodde jag inte. Har till och med övervägt att söka till Robinson, haha.

Jag avslutar med ett gäng bilder från våren. Säsongen är slut, nu börjar maj som är den månad jag gillar allra minst. Men det ska väl gå vägen det också.

3 reaktioner på ”Den andra maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.