Färg gör soffbordet som nytt

Dagens rubrik kanske inte förvånar någon, men jag hoppas ändå att det kan inspirera någon. Vi köpte som bekant en ny soffgrupp i höstas, och i samband med det insåg jag att vårt före detta soffbord skulle passa bra när vi inte längre skulle ha en u-soffa. Så jag letade fram det från övervåningen och bestämde att jag inte ville att det skulle vara vitt.

Före: vitt med vitt kakel

Jag åkte på bygghandeln och valde ut två grå nyanser. Jag hade nämligen någon idé om att underredet skulle bli en mörkare färg, bordsskivan en ljusare och så tänkte jag måla mönster på skivan som liksom skulle ”rinna ner” i underredet genom att vara samma färg. Nåväl, det blev inte riktigt så.

Jag slipade och målade med häftgrund. Framförallt på kaklet i mitten kändes det viktigt med häftgrund så att färgen skulle fästa sedan. Och så målade jag underredet mörkare och skivan ljusare. Testade att tejpa ett mönster men insåg att det skulle bli tidsödande och fick något färgsläpp när jag provade tejpa, så jag struntade i det.

Så här blev det då alltså. Jag är fortfarande nöjd. Vi har fått lite färgsläpp på bordsytan, och det är väl kanske sådär kul efter bara ett halvår, men å andra sidan är det så små färgsläpp att det inte stör ännu. Jag tror att det släpper på grund av att underarbetet och den vita färgen är för dåligt. Jag var ung och oerfaren när jag målade det.

(För ja, det är vi som har lagt kakel i bordsskivan och målat det vitt. Bland det dummaste vi har gjort, haha.)

2 reaktioner på ”Färg gör soffbordet som nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.