Väntar på våren

Det kanske är vår nu, men jag längtar efter att snösmältningen ska ta fart. Helt galet mycket snö kvar fastän det snart är mitten av maj. Det har dock försvunnit en del under helgen, och i veckan ska det vara plusgrader så jag hoppas på mer fart till nästa helg. Jag vill gärna komma igång med att göra i ordning mina odlingskärl och kanske kratta lite och sådär. Förra året vet jag att jag skottade ut det sista den 22 maj, men då var det väldigt sent. Ska det bli samma i år?

22 maj förra året

Ja, ja. Det kommer väl försvinna någon gång. I helgen har vi inte gjort så jättemycket. Igår hade jag helt ärligt ganska tråkigt stora delar av dagen. Det roligaste var att upptäcka att de frön jag sådde förra helgen har tagit sig och kommit upp. Alla majsfrön och de flesta sojabönorna har börjat titta upp. Kul! Igår gjorde jag också i ordning de sista frösådderna, där jag sådde två sorters sommarsquash, två sorters vintersquash och en sorts pumpa. Sparade lite på mina frön så vi får se hur många det blir i slutändan. Har inte riktigt plats för allt jag har sått, men det får lösa sig.

Annat jag gjorde igår var att läsa ut en bok. Idag började jag dagen med att gå ut på baksidan och greja i en av mina krukor. Den som jag har haft sockerärtor i tidigare. Jag kände på jorden och upptäckte att den inte längre var frusen. Då fyllde jag på med kogödsel, lagade och gjorde om klätterställningen de hade förra sommaren och så petade jag faktiskt ner några frön. Bara fyra stycken. Enligt Sara Bäckmo ska de vara bra för vintersådd, så jag tänkte att då borde de kunna tåla att sättas en månad för tidigt. Jag vattnade inte utan tänkte att naturen ska få ta hand om det. Vi får se.

Jag har också handlat och så tog jag en långpromenad med min mamma. Vi gick i ungefär sjuttio minuter tillsammans, plus ungefär tio dit vi skulle mötas upp så det blev väl en rätt så bra promenad. Kom hem och upptäckte att mina clivia tänker börja blomma. Det blev lite av en chock eftersom jag aldrig någonsin lyckas med några blommor. Just den här sorten har jag ”ärvt” efter en äldre släkting, så det känns lite viktigt att hålla den vid liv. Kul då att den vill blomma!

Ja, och sen har vi lagat tacos och jag tänker ägna den närmaste timmen åt att skriva inlägg till den här bloggen. Det känns kul att ha kommit igång, även om typ det enda jag kan skriva om just nu är frön, skola om plantor och odlingskärl. Haha, vi får hoppas på lättade restriktioner så jag kanske kan lämna kommunen och köpa en glass eller nåt.

Hoppas att din helg har varit fin!

En reaktion på ”Väntar på våren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.