Andras frågor och mina svar

Jag letade efter en blogglista som jag inte redan har svarat på, men det var svårt. Istället hamnade jag på Flora Wiströms blogg och snor frågor från hennes senaste Q&A. Japp. Du läste rätt. Hennes läsare har ställt frågor till henne, men jag tänker helt skamlöst svara på samma frågor. Lite omformulerade för att passa mig då. Med reservation för att hon är en publicerad och begåvad författare. Nu kör vi.

Hur springer man kravlöst?
Jag har blivit expert på att skapa träning som är lustfylld och att försöka tänka bort alla krav. För att göra löpning roligt fungerar det bäst för mig att ställa lagom höga krav. Faktiskt planera pass som är snäppet för lätta så att jag känner mig bra och det blir roligt. Varje vår när jag börjar om brukar jag köra korta pass där jag varvar jogg med gång. Det första brukar vara tre minuter jogg och sen två minuter gång, upprepas fyra gånger. Gärna med några minuters gång i början och slutet också. Sedan ökar jag successivt, och backar hellre ett steg än kliver framåt, haha.

Jag har förövrigt slutat se mina löppass som löpträning, utan som konditionsträning. Och konditionen blir bättre när jag springer, oavsett hur mycket eller lite jag springer. Det finns liksom ingen press i det.

Vad skriver du just nu?
Jag har avslutat en underhållningsroman för vuxna. Håller på med sista genomläsningen, sen tänker jag nog slänga iväg den till några förlag och se vad som händer. Den svaghet jag vet att manuset har tror jag inte att jag kommer kunna fixa själv ändå.

Jag planerar för en roman för unga vuxna, alltså lite crossover mellan ungdom och vuxen. Skriver också något biografiliknande, skriver blogg och önskar att jag hade mer tid till mitt skrivande för jag vill skriva allt. Barnböcker, fackböcker och låttexter.

Dina fyra bästa låtar just nu?
Har precis skapat en låtlista med lite lugnare musik på Spotify. De här fyra var de första jag la till:

Everytime – Britney Spears
Sand – Molly Sandén
All of Me – John Legend
The Voice Within – Christina Aguilera

Inga direkta nyheter alltså.

Hur känner/kände du inför att ta körkort?
Jag var livrädd. Men det gick ju bra och nu älskar jag att köra bil. Jag tror att för min del var det bra att växa upp på ett ställe där man ”måste” ha körkort och där ”alla” tar det när man fyllt arton. Jag hade aldrig tagit det annars, och det hade ju varit synd. Det är ändå rätt bra att ha även om jag tycker att vi alla ska se över hur mycket bil vi kör 🙂

Hur håller du igång ditt skrivande?
Det gör jag ju inte? Pandemin har snarare gjort att jag skriver mindre eftersom jag blivit trött på att sitta framför dataskärmen. Men det som fungerade innan det blev pandemi var att schemalägga vissa tider då jag skrev, och att då bestämma hur mycket som skulle skrivas varje gång. I mitt fall brukar det vara bra med en plan också så att jag vet var jag är på väg med mitt skrivande. En del behöver ju inte det, och det verkar härligt.

Vilket är ditt favoritplagg just nu?
Mina nya tights, köpta på Sellpy. Älskar tights eftersom de sällan sitter åt och blir obekväma. De här är dessutom så tjocka att de ser ut som ett par byxor. Superbra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.