Långhelgens sista dag

Det här har väl varit en ganska kass ledighet, på ett vis. För något år sedan hade jag nog tyckt att den hade varit perfekt, men då hade jag inte en lång pandemivinter i ensamhet och isolering bakom mig. Ursäkta dramatiken hörrni, jag mår ganska bra, men det är ändå fakta att vi i princip bara har umgåtts med varandra, min man och jag, sedan slutet av oktober. På jullovet, efter en vecka i karantän, träffade vi familjemedlemmar inomhus. That’s it. Och därför hoppas jag på snällare restriktioner snart. Jag behöver få umgås med någon.

Ja, ja. Vi har alltså varit hemma i fyra dagar. Det har skett massor med snösmältningen, men det beror också på att det har regnat sjuka mängder. Normala mängder kanske, förresten, men det har också kraftigt begränsat vilka aktiviteter som kan genomföras. Jag har läst ut en bok. Det var länge sedan jag fastnade i en bok och bara sträckläste, så det har jag gjort. Sedan tog den slut och jag tänker att det kommer dröja innan jag hittar en till lika bra bok.

Jag har sakta men säkert jobbat mig igenom mina sista måsten i inomhusplanteringarna. Jag ska nu skola om tre plantor, sedan kommer jag inte hålla på mer med detta inomhus. Jag ska också försöka ordna en klätteranordning för gurkplantorna och så ska jag städa undan på övervåningen där jag har hållit till i vinter. Sedan börjar det närma sig att fixa utomhus!

Har jag nämnt att jag har börjat med bokashikompostering istället för vanlig kompost som jag har haft innan? Det har jag i alla fall, och igår var första gången jag kunde tappa lite lakvatten från min första bokashihink. Lakvattnet är otroligt näringsrikt (och så starkt att det behöver spädas 1:100) så igår gick jag ett varv och vattnade alla mina plantor med det. Det är förmodligen hundra procent inbillning, men jag tycker att i alla fall två av mina plantor har blivit lite annorlunda sedan gårdagen, haha.

Idag har jag varit ute en stund också. Med målet att döda allt gräs som börjar komma in mot mitt äppelträd och stjäla näring har jag idag täckt en bit ut från stammen med tidningspapper. Det ska kväva allt ogräs har jag sett på flera ställen. Ovanpå placerade jag kogödsel, så tidningarna skulle ligga kvar. Hoppas att det inte blir för mycket näring, helt plötsligt, men jag har lite svårt att tro det. Och så skottade jag ut snö på gräsmattan. Innan nästa helg ska banne mig baksidan vara snöfri!

Jamen lite så här blev vår långhelg. Lite mat, film och Masked Singer har också hänt. Jag har känt mig ledig. Ikväll är det Ö-råd i Robinson.

Hoppas att du har det bra!

En reaktion på ”Långhelgens sista dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.