Om jag inte vore lärare

Jag läste ett inlägg hos Regina där hon skrev om olika yrken hon skulle kunna tänka sig att jobba med om hon skulle byta bana. Jag tänkte att jag skulle försöka mig på något liknande. Det stora problemet är att jag läste till lärare eftersom jag verkligen ville det, så jag har egentligen aldrig haft några andra alternativ. Andra yrken jag hade kunnat jobba med om jag inte vore lärare är…

Journalist
Det enda yrke som jag på allvar har övervägt istället för det jag har nu. Jag älskar att skriva (vill alltså helst jobba med skrivande journalistik), är nyfiken på olika saker och rätt så bra på att förklara saker för andra så jag tror kanske att det skulle kunna passa. Nackdelen är den enorma konkurrensen i mediebranschen. Jag tror att armbågarna måste vara mer vassa än vad mina är.

Jurist
Jag funderade på jurist också ett tag. Tycker att juridik är väldigt intressant. Det föll lite på att jag inte trodde att jag skulle klara av att prata inför folk i rättssalar och så. Har insett senare att det skulle jag ju visst och att man faktiskt kan jobba med andra saker än brottsmål i rättssalar. Ja, ja, jag tror kanske ändå inte att det hade passat mig så här i efterhand. Bland annat har jag insett att jag hellre jobbar för att leva än lever för att jobba 🙂

Social Media Manager
Om den här titeln innebär att sköta ett företags sociala medier skulle jag kunna tänka mig att jobba med det. Jag gillar sociala medier och det är ju lite av ett berättande att dela inlägg på sociala medier. Skulle även kunna tänka mig att jobba som kommunikatör, tror jag.

Översättare
Jag har övervägt att översätta text. Är ju utbildad lärare i engelska och spanska, men tänker i så fall att jag skulle kunna översätta från engelska till svenska. Det är det ju många som kan, så det lär ju vara hög konkurrens där också.

Eventplanerare
Jag gillar att hålla i projekt och sy ihop mot ett mål. Olika typer av event som exempelvis bröllop är sådant som jag skulle kunna tänka mig att ordna med. Här där jag bor är dock marknaden minimal, haha, så det lär ju aldrig hända.

Sångerska/musiker/låtskrivare
En dröm jag hade förr var att jobba med musik. Det blev ju inget och det var förmodligen bra för min hälsa, haha. Jag tror dock att ett kreativt jobb hade kunnat vara bra för mig och min personlighet.

After work för ett år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.