En helg i stugan

I fredags packade vi bilen och körde till stugan. Utan några direkta planer, men det var skönt att få bryta av vardagen med något annat än att ”bara” sitta hemma. I fredags lagade vi middag, såg på Masked Singer och gick en sen promenad med Baloo. Det är ändå härligt att det är ljust sent. Solen var fortfarande uppe då, kring 22-tiden på kvällen. Om en månad till går den egentligen inte ner, även om den försvinner bakom ett fjäll.

Jag somnade efter det och sov till nio på lördagen. Det var länge sen, men jag hämtade igen förlorad sömn från natten innan. Läste i en bok, åt långsam frukost och gick ut sedan. Förutom korta avbrott för lunch och fika var vi sedan utomhus till efter klockan fyra. Det blev mest krattning. F krattade ihop och jag samlade ihop löven och dumpade dem på ett ställa där de kan förmultna bra. Jag började bära in ved i vedhuset och flyttade undan en stor hög kapad ved som ska klyvas i sommar.

Sen blev det middag och Eurovision. Det bästa Eurovision på länge, tror jag? Generellt ganska hög nivå på bidragen, ändå rätt okej mellanakter och en superspännande poängredovisning. Jag älskar ju när de delar ut poängen. Skulle jag välja en del av Eurovisionfinalen är det den jag skulle se. I år blev det extra spännande då det var ganska spridda resultat.

Det blev så klart sent i går också, så idag tvingade jag mig själv att vakna till vid nio, och låg sedan och läste en timme till. Vi gick ut och staplade in mer ved i vedhuset. Det blåste storm och superkallt så vi blev inte så långvariga. Efter lunch städade vi, packade ihop och åkte hem. Därför är vi hemma nu, det känns som om klockan borde vara halv åtta men den är bara strax efter sex. Spännande, eller hur?

Jag känner mig i alla fall nöjd med att ha fått en helg som på riktigt har känts som en helg. Nu ser jag fram emot kvällens ö-råd i Robinson.

En reaktion på ”En helg i stugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.