Fem appar jag använder varje vecka

Läste du rubriken och tänkte att jag skulle komma med något revolutionerande, och att du skulle få fem fräcka apptips? Då blir du besviken. Jag har inte alls särskilt många appar och använder långt ifrån alla varje vecka. Men några av dem används oftare än andra och fem av dem tänkte jag lista idag.

Blocket

Jag bläddrar igenom vissa kategorier på Blocket varje dag. Kök står alltid på min lista, eftersom jag hoppas snubbla över drömköket där. Vi ska inte installera något nytt kök än på några år, men det är kul att ha lite koll på marknaden. Jag har också några fler kategorier jag bläddrar igenom, men de varierar efter vad jag är ute efter just då. Möbler, kategori hyllor och förvaring, är en kategori jag bläddrar i nu på jakt efter ett vitrinskåp och en lite snyggare tamburmajor.

SVT Nyheter

Min enda nyhetsapp. Till 90 procent för att den är gratis och resten för att det är public service vilket ska vara opartiskt. De är åtminstone inte bundna till något speciellt parti, som de flesta dagstidningarna är. Plus att det är helt okej lokalnyheter där också.

Instagram

Jag gillar ju sociala medier, men Instagram är nog den app jag använder oftast. Har också en app för att kunna sköta bloggen. I övrigt använder jag inte så många sociala medier.

Coop

Vi handlar mest på Coop och har därför deras app. Den är bra eftersom vi kan se hur många poäng vi samlat i deras poängsystem, växla poängen mot värdecheckar eller annat och så kan jag läsa reklambladet för min lokala butik. Det sistnämnda är bra eftersom vi inte vill ha reklam i brevlådan.

Outlook

Min privata mejl kommer jag åt via Outlookappen, och därför vill jag ha den. Smidigt att inte behöva använda datorn alltid. När jag pluggade avinstallerade jag mejlappen ett tag för att jag inte ville se mejl från högskolan exakt alla tider på dygnet. Det var jobbigt att se att tentaresultat hade kommit, t.ex., så jag valde att bara kolla mejlen vissa tider och då från datorn. Men nu, när man mest bara får reklammejl, tycker jag att appen är smidigare än webbversionen.

Vilka är dina mest använda appar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.