Juni 2020

Idag är det redan första juli, men vi har inte hunnit titta på hur månaden juni såg ut i bloggen förra året än. Det ska vi göra idag tänkte jag! Här är höjdpunkterna

Sommaraktiviteterna

Förra året, och faktiskt i år också, kom det en värmevåg i början av juni som höll i sig ett litet tag. Jag tog årets första dopp den 14 juni! Riktigt lika varmt har det inte varit år. Än har jag inte badat, liksom Men för ett år sedan var det kvällsdopp som gällde för att överhuvudtaget ha en chans att kunna sova. Vi firade midsommar och var iväg på en trettioårsfest som mestadels spenderades utomhus. Vi hade inte riktigt samma rädsla för covidden som vi nog har haft under hösten och vintern. Det var härligt!

Sommar redan nu
Midsommarhelgen 2020
Sommardagboken (5) – 30-årsfest

Tipsiga tips

Jag skrev ner både recept och boktips i bloggen i juni. Just boken Tre kvinnor är en bok som fortfarande dröjer sig kvar i mig. Ni vet hur det är med vissa böcker. De blir kvar. Andra böcker är jättebra medan man läser men man kommer inte direkt ihåg dem sedan. Förut om att tipsa om böcker delade jag med mig av två recept också. Under 2021 har jag knappt bakat (bland annat för att vi inte har kunnat ta emot besök och jag inte velat äta upp allting själv) så jag blir nästan förvånad över att se några recept, haha.

Tre kvinnor – Lisa Taddeo
Koladröm med jordgubbar
Hallonkaka – enkel att baka

Nytt i hemmet

I juni förra året stod min odlingslåda klar. F byggde den åt mig efter mina instruktioner och jag är så nöjd med den! Tyvärr kunde jag inte använda den fullt ut förra året, men i år gror två sorters morötter och rödbetor i den. Den funkar precis som jag hade tänkt. Kanonbra. I juni visade jag också upp vårt nya badrum. Med mobilbilder, ser jag nu, men det går ju att se skillnaden ändå. Det går fortfarande inte en dag utan att jag uppskattar vårt badrum. Just nu gillar jag att klinkret kyler ner fötterna som värms upp av sommarsolen, haha.

Odlingslådan
Vårt badrum

Tankar om regn

Jag avslutar med att skriva om en här texten, som jag lyckades klämma ut mig i juni och som ändå blev helt okej? Trots trötthet och den vanliga segheten i huvudet som månaden brukar komma med. Här skrev jag om hur mycket jag uppskattar regnet och den kalla, svenska sommaren.

Regnet får mig att andas ut


Liknande inlägg hittar du här:

Januari 2020
Februari 2020
Maj 2020

2 reaktioner på ”Juni 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.