Skyddsängeln – Sofie Sarenbrant

Jag brukar mestadels köpa böcker på bokrean, vilket betyder att jag köper böcker som är minst ett år gamla. I år kund jag dock inte hålla mig utan köpte Sofie Sarenbrants senaste innan den ens hade släppts, så jag fick vänta in att paketet ens skulle skickas, haha. Nå ja, jag blev inte besviken.

Även den här boken handlar om Emma Sköld och hennes kollegor på utredningsenheten i Stockholm. Om du har läst den föregående boken, Mytomanen, vet du att den slutade på ett spännande sätt och det var faktiskt anledningen till att jag var tvungen att köpa fortsättningen på en gång. Jag ville veta hur det det skulle fortsätta

I den här boken försöker Emma Sköld lösa ett försvinnande som håller henne sömnlös. Samtidigt händer mystiska saker kring ett gammalt mentalsjukhus som hamnar på hennes arbetsgrupp att lösa. Privatlivet med relationen till systern Josefine, småbarnslivet som ensamstående och relationen med sitt ena barns far tar också upp en del tid i boken. Sammanlagt finns det alltså många trådar att hålla reda på, och det leder till ytterligare en bladvändare från Sofie Sarenbrant.

För det är ju det hon är så bra på. Att skriva korta kapitel, varva de olika handlingarna och avsluta nästan varje kapitel med en cliffhanger. Trots att jag vet att det är det hon gör så kan jag ändå inte sätta mig över det, utan jag måste läsa nästa kapitel, och nästa och nästa, tills jag upptäcker att det har gått en hel dag och halva boken har förflutit. Den är lätt att komma in i, vilket också gör att man fastnar snabbt.

Jag har svårt att säga något negativt om Sofie Sarenbrant. Hon är en av mina favoritförfattare. Det gör kanske också att mina recensioner av hennes böcker blir mer som hyllningar, men då får det nog vara så, faktiskt. Sarenbrant har vunnit en massa priser, bland annat årets deckarförfattare, och hon är värd varenda en.

Andra böcker av Sarenbrant här på bloggen:

Vila i Frid – Sofie Sarenbrant
Skamvrån – Sofie Sarenbrant
Syndabocken – Sofie Sarenbrant

2 reaktioner på ”Skyddsängeln – Sofie Sarenbrant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.