Normala människor – Sally Rooney

Det tar en och en halv sida innan jag är fast. Trots några inledande vaga beskrivningar är det något med huvudkaraktärerna Connell och Marianne som fångar mig nästan genast. Jag fyller själv i information i mellanrummen och älskar dem från första stund.

De båda är lika gamla och går sista året på gymnasiet på västra Irland. Connell är sportkillen med många kompisar, Marianne är utstött och ensam. Han lever med sin mamma, som fick honom väldigt ung och jobbar som städerska. Hon har växt upp i en av stadens rikaste familjer. De börjar prata när Connell hämtar sin mamma, som städar hemma hos Marianne, och ur det utvecklas en relation som följer med dem till universitetet och genom livet.

Språket. Språket är så avskalat men ändå rikt. Jag älskar det. Karaktärerna är byggda med så mycket innehåll och jag älskar dem båda två. På baksidan av min pocket citerades en recensent som läste om hela boken när den var slut och jag hade samma känsla när jag var klar. Den är dessutom lättläst, jag sträckläste ut den snabbt och önskade sedan att läsupplevelsen var kvar. Den här kvalar in på topplistan över mina favoritböcker.

4 reaktioner på ”Normala människor – Sally Rooney

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.