Café Utsikten i Storuman

I Västerbottens läns inland, eller i södra Lappland, ligger samhället Storuman. Här finns ett trevligt utflyktsmål som passar både den som stannar ett par dagar i Storuman och den som passerar på väg mot andra mål. Vid Utsikten finns både ett café, ett utsiktstorn, familjeaktiviteter och djurplatser. Väl värt ett besök!

Fikat är väl det man kommer dit för? I alla fall jag, hehe. Det kan vara kul att veta att de har en hållbarhetspolicy som innebär att de bakar på ekologiskt mjöl, serverar ekologiskt kaffe och köper exempelvis jordgubbar från lokala producenter. Jag valde en hjortronpannacotta när jag var där som var SÅ GOD. F valde en kladdkaka, som också var god.

Som hållbarhetsnörd gladdes jag mycket av att se detta! Ett insektshotell och lavendel (?) som ska vara uppskattat av pollinatörer. Så bra eftersom våra bin och humlor är utrotningshotade!

Här kunde man lämna hunden. Antar att det är om man vill sitta inomhus? Vi satt ute, där det fanns massor av bord, och då hade jag nog haft med mig hunden dit. Fanns vattenskål (och en söt hund när vi var där).

Aktiviteter för barnen där i skogen. Antar att det kan vara kul? I pallkragen växte jordgubbar. Har för mig att jag såg rabarber också? Så fint att odla lite själv, även om det kanske inte räcker till att använda i det som säljs sedan. Vid platsen finns som sagt också ett utsiktstorn med fantastisk utsikt ända in i Norge! Den ni.

Rekommenderar ett besök för den som är på semester i Norrland.

En reaktion på ”Café Utsikten i Storuman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.