Tre böcker på mitt sängbord

Jag läser ju en del böcker. Inte i närheten av vad en del läser, så klart, men brukar landa mellan femton och tjugo på ett år. Det betyder att jag oftast har några böcker på gång, som ska läsas härnäst. Just nu är det tre stycken, nämligen dessa.

Sluta aldrig gå

I den här boken av Christina Rickardsson beskrivs författarens liv. Från gatan i Sao Paolo hamnar hon så småningom i Vindeln, i Västerbottens län. Det låter som en fantastisk berättelse, och det hjälper så klart till att den baseras på verkliga händelser. Jag är förberedd på att den kommer vara bitvis jobbig, men hoppas på ett lyckligt slut.

Utvandrarna

Jag har länge tänkt att jag borde läsa Vilhelm Mobergs klassiker och nu ligger den första delen i ett paket på väg hem till min brevlåda, för att sedan hamna på mitt sängbord. Att det har dröjt så länge beror delvis på att jag ofta har svårt att läsa om elände, som jag ändå tror att det kommer vara i de här böckerna. Jag behöver vara i en viss sinnesstämning för att det ska funka, helt enkelt.

The Hate U Give

Med tanke på att jag har svårt för elände och tunga berättelser eftersom de får mig att må så dåligt är det märkligt att jag har en tredje sådan bok på vänt. The Hate U Give av Angie Thomas handlar om rasismen i USA, och utgår från en huvudperson från en fattig förort som är elev på en fin privatskola och blir fast mellan de två världarna.

Vad väntar du på att läsa?

En reaktion på ”Tre böcker på mitt sängbord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.